Pagina's

maandag 18 juni 2012

Review: Gin Lady - Gin Lady (Transubstans, 2012)(Rock)

Na 3 succesvolle albums te hebben gemaakt, stopte de Zweedse progressieve hardrock band Black Bonzo ermee.
Uit de resten van de band ontstond begin 2011 een nieuwe band, genaamd Gin Lady en deze bestaat uit: Joakim Karlsson - sologitaar en zang, Anthon Johansson - basgitaar en zang, Fredrik Normark - drums, Klas Holmgren - hammond B3 orgel, piano, mellotron en zang en Magnus Kärnebro - zang.
Ze sloten een platendeal met het Transubstans Records label en in april 2012 werd hun debuut CD "Gin Lady" uitgebracht met daarop 9 nummers.
Het eerste nummer van de CD heet "Rebirth", dat met een didgeridoo begint, waarna gitaar en zang in een rustig tempo invallen, daarna gevolgd door de rest van de band en meteen verandert het tempo en ritme in een heerlijke  stevige rocksong, die gevolgd wordt door "Get It On", dat me meteen aan de muziek van de 70er jaren hardrock bands doet denken, want Gin Lady gebruikt het zelfde loopje als Black Sabbath deed in "Paranoid", maar de band kopieërt dat nummer zeker niet, want "Get It On" bestaat voor de rest uit eigen inbreng en deze is ijzersterk.
Daarna volgt het lekker klinkende "Lend Me A Hand", dat een vrij commerciël nummer is en de band solliciteert hiermee naar een plaats in de hitparades.
Vervolgens hoor ik "Déjà Vu" een schitterende rocksong, die in up-tempo gespeeld wordt en een swingend ritme kent.
"The Rest" begint met een prima zang, begeleid door gitaar en drums en dit is een fantastisch stukje muziek, dat hier en daar licht bombastisch klinkt.
Dan hoor ik "Bloodsuckin' Babies", dat een prima rocksong is met een swingend ritme en aanstekelijke zang en dit nummer klinkt redelijk commerciël en ook de volgende song, "Bottom Of The Sea" zit in die hoek en de band richt hun pijlen met dit soort rock muziek duidelijk op de hitparades.
In "Confrontation Shakedown" vind ik de sound al een stuk beter, want dit is een hardrocksong in 70er jaren stijl, die me aan Uriah Heep en Deep Purple doet denken en de band maakt hiermee een prima stukje muziek.
Het beste is voor het laatst bewaard en heet "Hold On" en hierin speelt Gin Lady de pannen van het dak.
Dit nummer bevat tempowisselingen, schitterend gitaarspel, een strakke drumpartij en een fantastisch ritme, waarin ook het hammond orgel een subtiele rol weet te spelen.
De debuut CD van Gin Lady klinkt erg lekker en is het beluisteren meer dan waard; een aanrader dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten