Pagina's

maandag 25 juni 2012

Review: The Green Pajamas - Summer Of Lust (Green Monkey Records, 2012)(Psychedelische rock)

In 1984 namen Jeff Kelly - sologitaar, zang, drums, basgitaar, orgel,percussie, mandoline en Joe Ross - basgitaar, zang, sologitaar, percussie, zither, banjo, snare drum en doedelzak hun eerste nummers op in het huis van Joe's ouders te West Seattle.
Tijdens één van die sessies speelde hun vriend Karl Wilhelm mee op drums en nadat de 2 vrienden de volgende dag de opnames beluisterden, vonden ze die zo goed, dat ze besloten een cassette van deze muziek uit te brengen en het project kreeg de naam "Summer Of Lust".
Zo gekozen doordat ze behoorlijk veel aandacht van meisjes kregen door hun muziek en de naam van de band, die eerst Felix The Cat Explodes was, werd veranderd in The Green Pajamas, genoemd naar een song, die door Jeff geschreven was.
De muziek werd op een TEAC 4 sporen recorder opgenomen van Jeff en op enkele nummers is Joe Bauer, die samen met hen in Felix The Cat Explodes speelde, als drummer te horen.
De band nam 15 songs op, waarvan er 13 op de cassette terecht kwamen, die officiël op 14 juli 1984 werd
uitgebracht in een eerste gelimiteerde oplage van 25 stuks.
Enkele maanden later kreeg Joe een telefoontje van Tom Dyer, die een cassette gekocht had en deze gerecenseerd had in Option magazine en vertelde dat hij eigenaar was van Green Monkey Records.
Begin 1985 gingen ze naar de Green Monkey Records studio en namen daar hun nieuwe song "Kim The Waitress" op, maar ook kwamen ze met Tom overeen, dat hij hun manager zou worden en tot 1995 produceerde Tom ook al hun muziek en de eerste release was die van de cassette "Summer Of Lust" in 1985 op zijn label Green Monkey Records.
Deze opnamen zijn in 2012 opnieuw uitgebracht door Green Monkey Records en aangevuld met een extra nummer plus een commercial voor Summer Of Lust.
De CD bevat dus 15 opnames, waarvan de eerste "Katie Lied" heet, een schitterende psychedelische popsong met een aanstekelijk ritme, die gevolgd wordt door "Anna Maria", een fantastisch rustig nummer dat nog een stukje psychedelischer klinkt.
Daarna volgt "My Mad Kitty" een lekkere popsong, eveneens met psychedelische invloeden, waarna "Another One Of Those Nights" gespeeld wordt en deze up-tempo psychedelische popsong klinkt me als muziek in de oren, waarbij ik wel op merk dat het aan het einde van de song wat rommelig wordt.
Ook "I Feel That Way All The Time" is een een heerlijke popsong, die vrij psychedelisch klinkt en "Lost In A
World" is een erg psychedelische song, waarvan het tempo van de muziek behoorlijk laag ligt.
Dan hoor ik een vrolijke popsong, getiteld "Mike Brown", waarin The Green Pajamas me nog meer bewijzen, dat ze prima songs maken.
"I Feel Like A Murder" is een aardig nummer dat ze midden in een veld opgenomen hebben samen met enkele meiden en dit wordt gevolgd door "The Way I Feel About You", een lekkere up-tempo popsong.
Vervolgens hoor ik "Dance With The Angels", weer zo'n schitterende licht psychedelische popsong en "In This  Castle", is gewoon een geweldige popsong, waarin het psychedelische aspect ook weer prima naar voren komt.
Dan volgt het langste nummer van de CD, getiteld "With A Flower In Her Hair", een werkelijk fantastische
psychedelische popsong, waarin het tempo steeds verder opgevoerd wordt en de band me daarmee in een lichte roes brengt.
Het laatste nummer van de cassette heet "Green Pajamas" en ook dit is een heerlijk nummer om te horen, dat een hoog meezing gehalte kent.
Daarna volgen nog de "Summer Of Lust Commercial", zoals de titel al aangeeft een commercial, die de band maakte voor hun casstte en als allerlaatste song "The Dreams Inside The Butterfly's Mind" een steengoede psychedelische popsong van ruim 7 minuten.
Ik vind de CD "Summer Of Lust" grandioos en dus een dikke aanrader voor iedereen, die van psychedelische muziek houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten