Pagina's

maandag 29 oktober 2012

Review: La Ira De Dios - Peru No Existe (World In Sound, 2012)(Stoner / Punk)

La Ira De Dios werd in 2001 door sologitarist Chino Burga in Lima, Peru opgericht en samen met basgitarist Ali en drummer Tito Renteros vormde hij de eerste formatie van de band, waarvan het debuut album "Haica El Sol Rojo" in 2002 in eigen beheer verscheen, dat in 2005 heruitgebracht werd op vinyl en CD door Nasoni Records uit Berlijn.
In 2005 kwam ook de EP "Empirea" uit via het Ogro label met daarop 6 songs.
In 2006 veranderde de bandbezetting en Chino startte met werken met Xtian Abugattas - elektronische effecten, waarna het nieuwe album "Archaeopterix" via het Nasoni label verscheen.
Vervolgens werkte Chino samen met enkele Duitsers, waaronder Tom Brehm van Dragonwyck aan een nieuw bandproject, genaamd Obskuria en maakte daar in 2007 de geweldige CD "Discovery Of Obskuria" mee, die in 2010 een vervolg kreeg door het uitbrengen van "Burning Sea Of Green", beide op het World In Sound label.
In 2008 kwam de CD "Cosmos Kaos Destruccion" van La Ira De Dios uit via World In Sound en in 2009 "Apus Revolution Rock", eveneens via World In Sound en in 2012 "Peru No Exists", dat opnieuw via dat zelfde label is uitgebracht.
De huidige formatie bestaat uit Chino Burga - zang en sologitaar, Litros Vidal - basgitaar en zang en Pepe Abad - zang en drums en dit trio maakte de nieuwe CD, waarop 13 nummers staan.
"Peru No Exists", dat ook op LP is uitgebracht, start met "Confusion", dat een vrij psychedelisch begin heeft, maar na korte tijd verandert dat in een stevig ritme met agressieve zang, scheurende gitaar en heftige drums.
Ook "El Sol" bevat dezelfde ingrediƫnten en dit korte stoner nummer komt dan ook met behoorlijke snelheid mijn gehoorgang in.
Vervolgens hoor ik "Care And Trust", waarin de band een tandje terug schakelt en een prima klinkende stoner rock song speelt.
In "Policias" versnelt de band weer en speelt in een gedreven tempo een korte song, die tegen de punk aan zit en met "Aparecidos" laat La Ira De Dios een lekkere stevige stoner rock song horen met dansbaar ritme en het dan ook moeilijk hierbij stil te blijven zitten.
Daarna volgt het uptempo "Ghost City" en hierin hoor ik invloeden van bands als The Sistsers Of Mercy, Fields Of The Nephilim en Thee Hypnotics en de band swingt hier als een trein.
Dan krijg ik de titelsong "Peru No Exists" te horen, een erg rustig nummer met mooie gitaar klanken en ingetogen zang, die constant in hetzelfde tempo en ritme gespeeld worden en daarmee wordt de A-kant van de LP afgesloten.
Het eerste nummer van kant B heet "Underground" en meteen barst het geweld weer los, want de band gaat er in een snelle vaart tegen aan en ook in dit nummer hoor ik overeenkomsten met die van The Sisters Of Mercy en dat geldt ook voor "The Unrest", hetzij in mindere mate, want hierin zit ook een lichte punk invloed.
In "The Casualties" laat de band een prima punkrock song horen, die behalve swingend ook melodieus klinkt en me in beweging brengt.
Met "Green Smoke" gaat de band terug naar de jaren 80 muziek van The Sisters Of Mercy en dit nummer laat me wederom genieten van hun sound.
"Grita" is een snelle punkrock song, die met een sneltrein vaart mijn oren binnen komt en waarin het onmogelijk is niet mee te gaan bewegen.
Het volgende nummer heet "El Apego" en is een lekkere stonerrock song, waarin de band in een niet al te hoog tempo een constant terug kerend ritme speelt.
Net als ik dacht, dat dit het laatste nummer van dit album was, verrast de band me door nog een nummer te spelen, dat echter niet op de hoes vermeld staat en in deze snelle song, die ik voor het gemak maar "?" noem, speelt de band een prima mix van stoner en punk en sluit de CD/LP op die manier op passende wijze af.
"Peru No Exists" is een lekker swingende CD/LP geworden en de band weet me hiermee volledig van hun kwaliteiten te overtuigen.
Perdidos En El Espacio (Space Version) - La Ira De ...
youtube.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten