Pagina's

maandag 18 februari 2013

Review: Spagyrikerna - Spagyrikerna (White Line Recordings, 2013)(Alternatieve Rock)

Spagyrikerna uit Linköping, Zweden, startte in eerste instantie onder de naam Spagyrics, maar de band veranderde hun naam in 2012.
Ook begonnen ze hun eigen songs te schrijven, waarvan de teksten in het Zweeds gezongen worden en begin februari 2013 brachten ze hun eerste digitale release "Spagyrikerna" uit via het White Line Label van drummer Daniel Larsson, die ook in de band The Grand Trick aktief is.
De band bestaat uit: Anton Dahlberg - zang en sologitaar, Benjamin Lassebro - basgitaar, Fredrik Ljunberg - keyboards en Daniel Larsson - drums.
Het eerste nummer van de CD heet "Den Första Kärleken" en dit is een fantastisch swingende alternatieve rock song, waarin een lekker hypnotiserend ritme zit en de band ook invloeden uit spacerock verwerkt.
Vervolgens krijg ik "Stekel" voorgeschoteld, dat lichtelijk invloeden uit de new wave bevat en swingt als een trein (Luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Tumba", waarin weer zo'n lekker hypnotiserend ritme zit en deze alternatieve rock song, die ook enkele prima
tempowisselingen bevat, wordt in uptempo gespeeld.
In "Sträck Ut Mig" zitten new wave en disco invloeden en dus is het onmogelijk stil te blijven zitten met dit ritme, waarin de band duidelijk door jaren 80 bands beïnvloed is.
Daarna hoor ik "Bakhäll", een dansbare alternatieve rock song, die lichtelijk symfonisch klinkt en vrij commerciël klinkt.
"Donatorn" bevat een eentonig drums ritme, waardoor het hypnotiserende effect versterkt wordt, terwijl de gitaar tussendoor enkele uitstekende psychedelische geluiden voortbrengt en zo nu en dan tachtiger jaren geluiden te horen zijn.
Met "In Med Mörkret" speelt de band een uitstekende rustige song, waarin de samenzang erg harmonisch klinkt en de muziek weer tachtiger jaren invloeden bevat.
In het afsluitende nummer, "Rensa Ut Allt" laat de band me nogmaals uit mijn bol gaan door in deze song een hypnotiserende mix te maken van spacerock, 80's muziek en alternatieve rock.
Met hun gelijknamige CD maakt Spagyrikerna een fantastisch debuut, waar ik me geen moment bij verveeld heb en met plezier naar hun heerlijke muziek heb geluisterd en ik kan deze CD dan ook iedereen aanraden.
Spagyrikerna - Stekel (official video) - YouTube
www.youtube.com/watch?v=tJvM6KqZXCw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten