Pagina's

maandag 28 oktober 2013

Review: Space Invaders - Invasion On Planet Z (Nasoni, 2013) (Psychedelische Rock / Spacerock)

Space Invaders is een kollektief van muzikanten, die hun sporen reeds in de muziek verdiend hebben en bestaat uit: Tipi Mike Häfliger (ex-Spacenote) - sologitaar, Dirk Bittner (Electric Orange) - sologitaar, zang en percussie, Dirk Jan Müller (Electric Orange) - synthesizer, Paul Pott (Zone Six/Vibravoid) - basgitaar en Dennis Gockel (Weltraum/Blotch) - drums.
De band ontstond in 2009 tijdens het Burg Herzberg Festival, toen Mike, Paul, Dirk en Dirk Jan samen begonnen te jammen, waarna diverse live optredens volgden, met medewerking van enkele gastmuzikanten, zoals Mani Neumaier en Damo Suzuki.
Op 2 februari 2013 speelde de band live in Zofingen, Zwitserland, waarbij de jamsessies opgenomen werden en nu uitgebracht zijn, door het Nasoni label, onder de naam "Invasion On Planet Z".
Er staan 4 lange nummers op de CD, die gemixt en gemasterd werden door Dirk Jan Müller in de thuis studio "Fleish" van Electric Orange.

De CD start met "Invasion", dat experimenteel en psychedelisch begint, waarna de band het nummer met rustig gespeelde psychedelische klanken verder opbouwt,  de muziek langzaam maar zeker steeds heftiger wordt en een licht hypnotiserend effect krijgt.
Daarna hoor ik "Surrender", een rustig psychedelisch stuk muziek, dat net als het vorige nummer steeds verder opgebouwd wordt, een stuk heftiger wordt en een sterk hypnotiserend ritme bevat, waardoor het moeilijk is stil te blijven zitten en naar het einde toe experimenteler wordt.
In "Leaving The Ruins" krijg ik een swingend hypnotiserend progressief klinkend stukje spacerock te horen, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in het laatste nummer "Laboratory In Space" laat de band me genieten van een progressief nummer, dat wisselende tempo's bevat en zo nu en dan psychedelisch klinkt en spacerock invloeden heeft.

"Invasion On Planet Z" is een uitstekende CD, waarvan ik met volle teugen genoten heb en ik kan hem dan ook van harte aanbevelen bij liefhebbers van progressieve, psychedelische rock en spacerock.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten