Pagina's

maandag 17 maart 2014

Review: Black Moon Circle - Black Moon Circle (Space Rock Productions, 2014) (Stoner / Spacerock)

Black Moon Circle is een nieuwe band uit Trondheim, Noorwegen, die bestaat uit: Öyvin - zang en basgitaar, Vemund - sologitaar en Per - drums.
De bandleden speelden al jaren in de Noorse rock & roll muziek scene in bands als The School en The Reilly Express, voordat ze in 2011 de band Black Moon Circle oprichtten.
Aan de EP "Black Moon Circle", waarvan er maar 200 exemplaren op 180 gram zwart vinyl geperst zijn, verleende Scott Heller, alias Dr. Space van het Deense Öresund Space Collective zijn medewerking en speelt synthesizer op 2 nummers van de plaat, maar ook speelt hij live met de band mee.

Van de EP, die uitgebracht is via het Space Rock Productions label van Scott en slechts 3 nummers bevat, is de single "Plains" getrokken en daar begint de plaat ook mee.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Het nummer begint in een traag tempo, dat langzaam iets opgevoerd wordt en wanneer de zang erbij komt, krijg ik een uitstekende stoner rock song te horen, waarin licht invloeden van het Rolling Stones nummer "2000 Light Years From Home" te horen zijn.
Daarna volgt "American Eagle", eveneens een lekker in het gehoor klinkende vrij stevige stoner rock song, die me in beweging zet en deze wordt gevolgd door het laatste nummer, getiteld "Enigmatic Superbandit", waarin ik de band een hypnotiserende mix van spacerock en stoner hoor spelen en hierin zijn ook licht psychedelische klanken te ontwaren, terwijl de band verder op in het nummer alle remmen los gooit en er geducht op los improviseert, waarbij er een hoofdrol is weggelegd voor het gitaarspel van Vemund, dat op prima wijze wordt ondersteund door basgitaar, drums en synthesizer.

"Black Moon Circle" is een fantastische plaat, die ik iedere stonerrock liefhebber kan aanraden in ieder geval eens te gaan beluisteren, om dan tot dezelfde conclusie te komen als ik.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten