Pagina's

maandag 11 augustus 2014

Review: Balduin - All In A Dream (Sunstone Records, 2014) (Psychedelische Pop)

Balduin werd in december 1978 te Bern, Zwitserland geboren, schreef als 8 jarige zijn eerste song, is multi-instrumentalist en besloot als éénman's band op te treden onder de naam Creative Cookery .
Hij brengt zijn muziek (LP's en EP's) sinds 2001 uit via diverse labels, zoals Crippled Dick Hot Wax, Everest Records, Buro Destruct, Active Listener Records en via zijn eigen Balduin label.
De volgende platen verschenen van hem: "Creative Cookery" (Crippled Dick Hot Wax!/2001), "Choose Cheese" (Crippled Dick Hot Wax!/2002), "Balduin" (Crippled Dick Hot Wax!/2004), "Rainbow Tapes" (Everest records/2009), "Balduin «4»" (Balduin/2010), "Gravity Lander" (Büro Destruct/2010), "Choose Balduin" (Balduin/2011), "Early Tapes (1988-1994)" (Balduin/2011),  "10th Anniversary Mixes Of Creative Cookery" (Balduin/2011), "People Do Buy Music..." (Balduin/2012), "Musical Images For Harpsichord" (Everest records/2012), "My Love Soon" [Single] (Balduin/2012), "The Glamour Forest" [EP] (Sunstone Records/2014) en "Post From Mars" (Active Listener Records/2014).
Op "Post From Mars" zijn de beste opnamen te beluisteren van eerder verschenen materiaal, dat door hem zelf werd uitgebracht.
De nieuwe LP "All In A Dream", waarop 16 songs staan, verschijnt in een gelimiteerde met kleuren bespatte vinyl uitgave in een klaphoes en is beperkt tot 500 exemplaren
De LP, die ook nu weer via Sunstone Records wordt uitgebracht, is zijn dertiende uitgave en de opvolger van "Post From Mars", die in maart 2014 verscheen.

Het eerste nummer van de plaat heet "Love Is You" en hierin hoor ik Balduin een lekker in het gehoor klinkende opgewekte licht psychedelische pop song spelen, die me enigszins aan de muziek van The Beatles doet denken.
Daarna volgt "Which Dreamed It", dat met vogel geluiden en sitar begint en opnieuw de Beatles sfeer van eind jaren 60 oproept, waarbij ik opmerk, dat dit schitterende nummer een onbekend gebleven Beatles song had kunnen zijn.
Dan krijg ik "Autumn" te horen en ook dit heerlijke nummer klinkt weer licht psychedelisch en wordt gevolgd door "Kite Come Back", een vrolijk klinkende pop song, waarbij ik maar moeilijk stil kan blijven zitten.
In "Glamour Forest" laat Balduin me een mooie korte rustige pop song horen en in "Prisma Colora" hoor ik een lekker opgewekt swingend instrumentaal nummer.
Het volgende nummer heet "You Can Never Pipe My Fancy From My Dear" en hierin schotelt Balduin me opnieuw een uitstekende licht psychedelische pop song voor, waarin prima sitarspel zit.
Kant-A wordt afgesloten met "Father", waarin ik een song te horen krijg, die in de stijl van een nummer van John Lennon gezongen en gespeeld wordt en werkelijk fantastisch klinkt.
De B-kant begint met "MIrror Mirror", dat ook op de "Glamour Forest EP" staat en in dit nummer laat Balduin me een uiterst swingende dansbare pop song horen, die me aan zet tot meebewegen.
Met "The Labyrinth" krijg ik een heerlijke rustige pop song te horen en in "Pretty Size" speelt Balduin een fantastische pop song met een aanstekelijk ritme.
Vervolgens hoor ik "Change" en dit is eveneens een lekker klinkende dansbare pop song, gevolgd door "The Music", een aanstekelijke pop song, die uitnodigt tot dansen en meezingen.
De volgende song, "Through The Snow", wordt in een rustig tempo gespeeld en hierin laat Balduin me een schitterende pop song horen, die halverwege verandert in een experimenteel stukje muziek, waarna ik het tweede nummer van "The Glamour Forest EP" te horen krijg, getiteld "Waves, Stars & Moon" en hierin laat Balduin me genieten van een prachtige pop song en in het laatste nummer "I Can Hear You" schotelt hij me nogmaals een fantastische licht psychedelische pop song voor, die me aan de muziek van John Lennon doet denken.

De LP "All In A Dream" staat werkelijk vol schitterende licht psychedelische pop songs, waarin de invloed van The Beatles duidelijk hoorbaar is en ik heb dan ook van begin tot eind genoten van deze Zwitserse éénmans band en ik vind dit dan ook verplichte kost voor elke liefhebber van dit genre. (luister naar een preview van de LP via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten