Pagina's

maandag 24 november 2014

Review: Queer'd Science - Queer'd Science (Box Records, 2014) (Elektro Punk)

Queer'd Science is een internationale band, waarvan de leden uit Stockholm (Zweden), Colwyn Bay (USA) en Burnley (UK) komen en in Manchester, Engeland hun basis hebben.
De band bestaat uit: Vendela Engström - zang, Dom Bojanic-Tanner - sologitaar en Chris 'Del' Morley - drums en bracht in juni 2012 hun eerste digitale album "Girls Gone Wild" uit, waarop 4 nummers staan, gevolgd in januari 2013 door de gelimiteerde 12" vinyl split uitgave "Wrench", met daarop 5 nummers.
Daarna verschenen de digitale uitgaven van "Underarchievers: Queer'd Science Live", dat 12 januari 2013 in The Roadhouse te Manchester opgenomen werd en in juni 2013 uitgebracht werd en "X", dat eind oktober 2013 werd uitgebracht, waarvan de opnames in augustus 2012 te Brunswick Mill, Manchester plaats vonden.

Hun nieuwe uitgave, die via Box Records is uitgebracht, is de cassette "Queer'd Science", waarvan de eerste 50 exemplaren vergezeld gaan van een download code en paars gekleurde band schelpen.
Op de cassette staan 11 nummers en deze start met "Diskotek", waarin ik een heftige mix van elektro en punk te horen krijg, die een hypnotiserend eentonig ritme bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), die gevolgd wordt door "Ai Chihuahua" en daarin schotelt de band me opnieuw zo'n heftige mix van elektro en punk voor, waarin de teksten de microfoon in geschreeuwd worden.
Daarna volgt "Red Brix" en hierin laat de band me een swingende rock song met een vrij eentonig ritme horen, waarna "Offer Me" volgt en ook hierin krijg ik een heftige mix van punk en elektro te horen, die in een eentonig ritme gespeeld wordt.
Het volgende nummer heet " Dead Heat" en opnieuw weet de band me een swingende ruige punk song te laten horen, om te vervolgen met "Black Spots", waarin de band verder gaat met het maken van eentonige elektro punk met teksten, die de microfoon in geschreeuwd worden, maar desondanks een swingend geheel op leveren.
In "Melter" verandert er niets aan de stijl, al wordt de muziek in dit nummer nog heftiger en in "Breaker" laat de band me zo'n zelfde soort nummer horen, dat wil zeggen heftig en eentonig.
Met "Punish You" krijg ik een 7 minuten durend experimenteel stukje punk te horen, waarin de band alle remmen lijkt los te gooien en totaal uit freakt in dit nummer, dat naadloos over gaat in "Disco Mountain III" en ook hierin laat de band me een heerlijk heftig experimenteel nummer horen, dat enigszins chaotisch klinkt.
In het laatste nummer, "I Wanna Be Your Daddy", dat tevens het langste is en bijna 12 minuten duurt, schotelt de band me een schitterende hypnotiserende rock song voor, waarin het tempo gemiddeld te noemen is en het nummer swingend, waarbij ik dit, zonder twijfel, het hoogtepunt van de cassette kan noemen.

Queer'd Science heeft me met de cassette "Queer'd Science" verrast met het maken van hun heftige muziek, waarin de band met minimale middelen een maximaal resultaat uit haalt en ik kan deze cassette dan ook aanraden aan elke liefhebber van elektro punk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten