Pagina's

maandag 9 november 2015

Review: Nick Capaldi - Lovers Leap (Moon Loof Recordings, 2015) (Pop)

Nick Capaldi uit Cambridge, Engeland, begon op 14 jarige leeftijd met het spelen van gitaar en het schrijven van songs.
Toen hij 17 jaar was vormde hij zijn eerste eigen band, genaamd Emphasis, die vooral in hun thuisstad Weymouth in Dorset speelde, maar ook in Londen en zelfs in The Cavern te Liverpool.
In 2009 bracht hij, samen met zijn vriend Gareth Owen, die elektrische piano speelde, 3 nummers op een schitterende CD single uit onder de naam The Spinning Sound About.
Daarna besloot hij solo verder te gaan en nam 4 nieuwe songs op, waarvan "In My Shoes", de aandacht trok van Rolling Stones producer Chris Kimsey, nadat het door de legendarische radio DJ Whispering Bob Harris op BBC 2 gedraaid werd.
In 2011 nam hij zijn debuut album "A Shade Of Orange" onder leiding van Chris Kimsey op, waarvan de 7" single "Stanley Arms Brigade" in een beperkte oplage op oranje vinyl verscheen.
Het nummer werd als eerste door DJ Alex Lester van BBC 2 gedraaid en een week later draaide Bob Harris zijn favoriete nummer van het album in zijn zondag show, getiteld "No Time Love", waarna Bob verder ging met het supporteren van Nick, door hem op te laten treden in de tweede Under The Apple Tree Session in zijn thuisstudio tijdens een live sessie in zijn BBC Radio 2 show.
In 2012 verscheen het nummer "First of the Runaways" op de CD "Songs In The Key Of Paul", die via het MOJO tijdschrift werd uitgebracht en een eerbetoon was aan Paul McCartney, één van Nick's helden.
Voor zijn nieuwe EP, getiteld: "Lovers Leap" ging Nick naar Nashville, Tennessee, Amerika, om daar onder leiding van producer Brendan Benson samen met enkele leden van Ryan Adams ex band The Cardinals zijn songs op te nemen.
De band, die aan de CD meewerkt, bestaat uit: Jon Graboff - elektrische en pedal steel gitaar, Reno Bo - basgitaar, Micah Hulscher - piano en orgel en Brad Pemberton - drums en percussie.

De CD EP, die 4 nummers bevat en uitgebracht is via het Moon Loof Recordings label, begint met "Ten To Midnight", waarin ik een uitstekende rustige country rock te horen krijg, die gevolgd wordt door "Jealous Streak" en daarin zet Nick me een heerlijke swingende rock song met een zeer dansbaar ritme voor. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "I'm Here To See The Moonlight" laat hij me een lekker in het gehoor klinkende rock song met country invloeden horen, waarbij de muziek me op sommige  momenten enigszins aan die van Meat Loaf doet denken en eindigt het nummer nogal abrupt.
Het laatste nummer van de EP heet "Everlost" en dit is een schitterende swingende poprock song met een aanstekelijk ritme, die naar mijn mening een hit kan worden en hierbij is stil zitten geen optie.

Nick Capaldi heeft met de EP "Lovers Leap" een prima stukje muziek afgeleverd, dat je minstens een keer beluisterd moet hebben en ik kan dit iedere pop liefhebber dan ook aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten