Pagina's

maandag 18 april 2016

Review: Crystal Jacqueline - Morning Dew (Fruits De Mer Records / Regal Crabomophone, 2016)(Pyschedelische Pop)

Crystal Jacqueline werd in Wiltshire, Engeland geboren en al op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar talent en liefde voor muziek.
Ze trad regelmatig in en rond Bath op, die haar lof en een waardevolle ervaring opleverden en verhuisde later verder naar het zuiden van het land, waar ze in verscheidene bands speelde, die in binnen en buitenland optraden.
Ze woont in Devon met haar varken, katten, ganzen en haar partner Icarus Peel, met wie ze samen in de band The Honey Pot speelt, die in 2012 startte en in het begin uit 5 personen bestond, maar tegenwoordig nog maar bestaat uit: Crystal Jacqueline - zang en piano, Icarus Peel - alle andere instrumenten en Brian Rushbrooke - drums.
In 2010 bracht ze haar solo debuut album "Heal Yourself" via Psychedandy Records uit en in 2012 verscheen haar eerste album met The Honey Pot, getiteld "To The Edge Of The World" op het Mega Dodo label.
In november 2012 nam ze de EP "A Fairy Tale" op met daarop 3 covers: "Cousin Jane" (Troggs), "A Fairy Tale" (Second Hand), "Play With Fire" (Rolling Stones), die door Fruits De Mer Records werd uitgebracht.
Haar LP "Sun Arise" werd in 2013 via het Mega Dodo Records label op de markt gebracht en bevat 16 nummers, inclusief de songs van de EP "A Fairy Tale".
Haar CD album "Electronic Memory", uit 2015, met The Honey Pot, verscheen in een zeer gelimiteerde box oplage van 100 stuks en bevat een 12 pagina's tellend boekje, 2 ansichtkaarten en een badge.
De nummers van de CD, waarvan de cover "Hole In My Shoe" van Traffic voor het eerst op CD is verschenen, werden eerder, in de zomer van 2014, door Fruits De Mer Records op 2 vinyl EP's uitgebracht.
"Rainflower" is het tweede album, dat in 2015 van haar is verschenen en hiervoor zijn alle nummers ook nu weer geschreven en geproduceerd door haar man Icarus Peel.
Het album is op 25 mei op 180 gram vinyl uitgebracht, waarbij de eerste 100 exemplaren vergezeld zijn gegaan van een A5 poster en naar rainflower ruikende bloemblaadjes en tevens is het album in een beperkte oplage verschenen als digipack met het bonusnummer "In My Chair".
De muziek van het album was op 24 mei te horen zijn tijdens het optreden van Crystal Jacqueline & The Honey Pot in The Half Moon te Putney, waar ze onderdeel uitmaakte van het "Games For May Festival", dat door Mega Dodo Records en Fruits De Mer Records georganiseerd werd.
Van de LP is het nummer "Winter Deep" in november 2015 op single uitgebracht, terwijl er ook een niet eerder uitgebracht nummer, plus een live uitvoering van een song te horen zijn.
Vervolgens werd begin 2016 de LP/CD (waarop 2 extra nummers staan) "Inside The Whale" van The Honey Pot uitgebracht, terwijl er van de beperkte uitgave van de 3CD versie slechts 150 verschijnen en deze bevat het album "Inside The Whale", het exclusieve live album "Live In London" (opgenomen tijdens het Games For May optreden), de single "Lisa Dreams" plus 2 bonus nummers en een interview met Icarus Peel en Crystal Jacqueline, waarbij het geheel verpakt is in een speciaal genummerd blik met waarzeggende vis.
Tevens werd de single "Lisa Dreams" in een beperkte oplage van 150 stuks op gekleurd vinyl speciaal voor leden van de Mega Dodo Records club geperst en deze is ook op zwart vinyl verschenen.
Op 9 mei 2016 verschijnt de 7", 33 toeren, EP "Morning Dew" in een beperkte oplage op gekleurd vinyl via het Regal Crabomophone label van Fruits De Mer Records en daarop staan 4 nummers, waarop ze bijgestaan wordt door haar partner Icarus Peel.

De EP start met "Morning Dew", een schitterende cover van de Bonnie Dobson song, waarin Crystal Jacqueline's stem volkomen tot zijn recht komt en ik een prachtige pop song voorgeschoteld krijg, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele prima tempowisselingen bevat.(luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt er een compositie van Icarus Peel, getiteld "Ivy" en hierin laat Crystal Jacqueline me genieten van een fantastische rustige psychedelische pop song.
Dan zet ze me opnieuw een verrukkelijke licht psychedelische song voor, die "Moonsong: Pelog" heet en een cover is van het nummer van Joe Byrd And The Field Hippies en ook in dit nummer is het tempo niet al te hoog.
Het laatste nummer van de EP is eveneens een cover en wel van "Sally Go Round The Roses", dat oorspronkelijk in 1963 door The Jaynetts werd uitgebracht en in deze song laat ze me genieten van een heerlijke swingende licht psychedelische pop song, die een hoog meezing gehalte plus een aanstekelijk ritme heeft.

De EP "Morning Dew" van Crystal Jacqueline bevat 4 geweldige songs, die er om schreeuwen gedraaid te worden en ik kan iedere liefhebber van psychedelische muziek en de betere pop, deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten