Pagina's

maandag 7 november 2016

Review: Kanipchen-Fit - Unfit For These Times Forever (Makkum Records, 2016) (Pop)

De Friese zanger/gitarist Empee Holwerda, bekend van de bands LUL en Solbakken ontmoette de New Yorkse dichteres/kunstenares Gloria Williams in 2004 en besloten samen muziek te gaan maken onder de naam Kanipchen-Fit, waarna ze in 2005 voor langere tijd naar New York verhuisden en trouwden.
In 2010 verscheen hun debuut album “Multibenefit” en sinds eind 2011 zijn ze terug in Nederland en heeft drummer Frank Sloos zich bij de band gevoegd.
In deze samenstelling werd hun album "Unfit For These Times Forever" opgenomen en uitgebracht door het Makkum Records label van Arnold de Boer (Zea/The Ex).
"Unfit For These Times Forever" is 11 juni 2016 op 2 7" vinyl singles en als CD verschenen , beide voorzien van een speciale pop-up/3D hoes.

Het album bevat 7 nummers, waarvan de eerste "Fight" heet en daarin hoor ik de band een uitstekende pop song spelen, die in een gemiddeld tempo wordt uitgevoerd en enkele tempowisselingen heeft, waarna "Today I Go As Myself" volgt, waarin de band me een prima pop song voorzet, die eveneens een gemiddeld tempo bevat.
Daarna speelt de band "How To Display The Flag", een vrij snelle swingende rock song, die me in beweging brengt en gevolgd wordt door "Middle Ages, een goede pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Dan schotelt Kanipchen-Fit me "Residu" voor en hoor ik een schitterende spannende pop song met een gesproken tekst licht hypnotiserend ritme, die me aan de muziek van de Amerikaanse band Skafish doet denken (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en ook "Opening Ceremony" wasemt die sfeer een beetje uit en hierin laat de band me genieten van een swingend rock nummer, dat aan zet tot dansen en in het laatste nummer, dat "Unfit" heet, krijg ik een lekker in het gehoor klinkende uptempo pop song te horen.

"Unfit For These Times Forever" van Kanipchen-Fit is een redelijk album, dat enkele uitschieters bevat, die het beluisteren van deze schijf de moeite waard maken en ik kan iedere liefhebber van pop muziek dan ook aanraden, dit album eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten