Pagina's

donderdag 22 december 2016

Review: Cambrian Explosion - The Moon EP (Pink Tank Records / Fuzzmatazz Records, 2016) (Progressieve Rock)

Cambrian Explosion uit Oregan, Portland, Amerika werd in 2012 opgericht en bestaat uit: Nori Lockhart - sologitaar en zang, Archie Heald - basgitaar, Derrin Twiford - keyboards en percussie en Ben Dorothy - drums en zang.
De band bracht op 20 augustus hun debuut EP uit, getiteld "The Sun EP" en deze verscheen in eigen beheer als digitale download, waarna op 13 februari 2015 de split EP "Joint Split EP" volgde, waarbij de andere band Foxy Lemon was.
In december 2016 verscheen "The Moon EP" op zowel zwart als gekleurd vinyl, via het Pink Tank Records label, terwijl Fuzzmatazz de CD uitgave op de markt heeft gebracht, nadat de band zelf de EP, eerder dat jaar (8 mei), als digitale download had uitgebracht.

Het album, dat 5 nummers bevat, start met "Selene" en hierin krijg ik een schitterend rustig instrumentaal psychedelisch nummer te horen, dat verder gaat in "Looming Eye", waarin de band me een fantastische mix van folk, rock en psychedelische progressieve rock voor zet, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een zeer aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna hoor ik "Mugen = Mugen", een stevig startend stonerrock nummer, dat na enkele minuten verandert in een heerlijk stukje progressieve rock.
Dan laat Cambrian Explosion me genieten van een Oosters getinte progressieve song, getiteld "Innocuous Creatures" en deze bevat tevens hardrock en licht psychedelische invloeden (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en in het laatste nummer "Crust Of Theia" schotelt de band me een geweldige rustige mix van symfonische rock en progressieve rock voor, waarin ook lichte folk invloeden in verweven zijn.

"The Moon EP" van Cambrian Explosion bevat 5 uitstekende nummers, die het beluisteren meer dan waard zijn en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan iedere liefhebber van progressieve rock.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten