Pagina's

maandag 2 oktober 2017

Review: Balduin - Bohemian Garden (Sunstone Records, 2017) (Psychedelische Pop)

Balduin werd in december 1978 te Bern, Zwitserland geboren, schreef als 8 jarige zijn eerste song, is multi-instrumentalist en besloot als éénman's band op te treden onder de naam Creative Cookery .
Hij brengt zijn muziek (LP's en EP's) sinds 2001 uit via diverse labels, zoals Crippled Dick Hot Wax, Everest Records, Buro Destruct, Active Listener Records en via zijn eigen Balduin label.
De volgende platen verschenen van hem: "Creative Cookery" (Crippled Dick Hot Wax!/2001), "Choose Cheese" (Crippled Dick Hot Wax!/2002), "Balduin" (Crippled Dick Hot Wax!/2004), "Rainbow Tapes" (Everest records/2009), "Balduin «4»" (Balduin/2010), "Gravity Lander" (Büro Destruct/2010), "Choose Balduin" (Balduin/2011), "Early Tapes (1988-1994)" (Balduin/2011),  "10th Anniversary Mixes of Creative Cookery" (Balduin/2011), "People do buy Music..." (Balduin/2012), "Musical Images for Harpsichord" (Everest records/2012), "My Love Soon" [Single] (Balduin/2012), "The Glamour Forest" [EP] (Sunstone Records/2014) en "Post From Mars" (Active Listener Records/2014).
Op "Post From Mars" zijn de beste opnamen te beluisteren van eerder verschenen materiaal, dat door hem zelf werd uitgebracht.
De LP "All In A Dream", waarop 16 songs staan, verscheen in 2014 in een gelimiteerde met kleuren bespatte vinyl uitgave in een klaphoes en was beperkt tot 500 exemplaren.
De LP, die ook nu weer via Sunstone Records werd uitgebracht, was zijn dertiende uitgave en de opvolger van "Post From Mars", die in maart 2014 verscheen.
Het album "Bohemian Garden", dat 12 nummers bevat, is hier weer de opvolger van en dit album werd eind september 2017 door Sunstone Records uitgebracht.

De eerste song van het album is de titel song "Bohemian Garden" en daarin hoor ik Balduin een prachtige vrij rustige psychedelische pop song spelen, die gevolgd wordt door "Leave To Seek The Light", een heerlijke vrolijke pop song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna zet hij me "Cap Fréhel" voor en krijg ik een uitstekend instrumentaal stukje pop muziek te horen, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarna "I Am Here And You Are There" volgt en daarin laat hij me genieten van een schitterende psychedelische pop song, die dromerige zang bevat.
Dan schotelt hij me "St.John's Shop" voor en hoor ik hem opnieuw een lekker in het gehoor klinkende pop song spelen, die lichte folk invloeden heeft en  gevolgd wordt door "Your Own", een mooie, vrij rustige, song.
In "Libelle" speelt Balduin weer een fantastisch instrumentaal stukje muziek, dat film invloeden heeft en een aangenaam ritme bevat, dat me mee doet deinen op de maat van de muziek en in "Madrigal" krijg ik een verrukkelijke licht psychedelische pop song voorgezet.
Vervolgens hoor ik "A Song For The Moon", waarin hij een uptempo pop song speelt, die een dansbaar ritme heeft, waarna "Teeny Weeny Queen" volgt en hierin krijg ik weer zo'n schitterende vrolijke pop song voorgeschoteld, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Verder speelt hij "Mr.Bat", een opgewekt klinkende pop song, die een licht psychedelisch karakter heeft en swingt (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie) en "Rondo Vampyros", een aangenaam kort instrumentaal nummer.

"Bohemian Garden" van Balduin staat vol lekker in het gehoor klinkende nummers, die zeker bij liefhebbers bij de betere pop in de smaak zullen vallen en ik kan hen dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten