Pagina's

zondag 6 mei 2018

Review: Deamon's Child - Angstparade (Zygmatron Music, 2018) (Stoner / Punk)

Deamon's Child is het alter ego van Sven Missullis (John Deamon) uit Duitsland, die alle instrumenten op, de eerste oorspronkelijke versie, van "Demo", die in maart 2013 opgenomen is, bespeelt.
Nadat de opnames klaar waren richtte hij de band Deamon's Child op, om de songs ook live te kunnen spelen en deze band bestaat momenteel uit: Sven Missullis - sologitaar en zang, Anami Muhi - basgitaar en zang en Tim Mohr - drums en dit trio nam de CD "Demo" op, waarop 6 nummers staan.
Hun eerste optreden deed de band echter pas op 6 december 2013 in Bei Chez Heinz te Hannover, Duitsland, samen met 2 andere bands.
In 2014 bracht Deamon's Child hun debuut CD met gelijknamige titel uit via het Zygmatron Music label en deze heeft in 2016 een opvolger gekregen, die "Scherben Mussen Sein" heet en in september en oktober 2015 in Hannover is opgenomen.
Op 3 juni 2017 trad Deamon´s Child op in de Lux Club in hun thuisstad Hannover als voorprogramma voor de Canadese band Blood Cerenony.
Daar kwamen ze hun oude vriend Will Dammelaar tegen en besloten samen spontaan het optreden van Deamon´s Child op te nemen en het resultaat daarvan is te beluisteren via de CD-R "Live In Lux", die op 20 juni 2017 in een beperkte oplage van 50 stuks verscheen in een, met de hand genummerde, zelf gemaakte hoes en ook als download verkrijgbaar is.
Op 18 mei 2018 verschijnt het derde studio album van de band, getiteld "Angstparade" via Zygmatron Music en deze wordt in een beperkte oplage van 200 stuks op 180 gram zwart vinyl geperst en tevens wordt het als CD en als digitale download uitgebracht.

Het album bevat 8 in het Duits gezongen nummers en begint met "Denkmanöver", dat met rustige tonen start, om na 20 seconden over te gaan in een schitterende heftige mix van stoner en punk, die in een hoog tempo gespeeld wordt en enkele prima tempowisselingen heeft en naadloos doorloopt in "Garten Eden", een heerlijke uptempo stonerrock song, die diverse tempowisselingen bevat en vol energie gespeeld wordt.
Daarna schotelt de band me "Kalte Händ" voor en hierin krijg ik een uitstekende rock song te horen, die metal invloeden met vrij heftige zang heeft en in uptempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Knochen Mann", een geweldige rock song, die in een niet al te hoog tempo met prima zang en gitaar spel gespeeld wordt, om na enkele minuten invloeden van metal mee te krijgen.
In "Schlafes Parasit" speelt Deamon's Child opnieuw een heftig swingend nummer in een vrij hoog tempo, waarbij stil zitten geen optie is, waarna de band "Konfetti" ten gehore brengt en ik een fantastische stonerrock song voorgezet krijg, waarin een terugkerend ritme zit, dat een licht hypnotiserende werking bevat.
Dan volgt "Das Spiel", waarin de band met zware psychedelische doom klanken begint, die door de zang van Ana extra kracht mee krijgen en tevens bouwt de band enkele tempowisselingen in het nummer, waardoor het spannend blijft.
Het laatste nummer heet "Krone Meiner Schöpfung" en daarin laat de band me iets meer dan 9 minuten genieten van een verrukkelijke afwisselende rock song, die invloeden van metal, stoner, psychedelische rock en melodische progressieve rock bevat.

"Angstparade" van Deamon's Child, staat net als vorige albums vol geweldige muziek met politiek gerichte teksten en ik kan iedere liefhebber van stonerrock deze schijf dan ook van harte aanbevelen, maar ook zij, die van psychedelische rock houden zullen zeker aan hun trekken komen.(luister naar het complete album via de youtube link onder de recensie)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten