Pagina's

maandag 9 juli 2018

Review: The Age Of Truth - Threshold (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Stoner)

The Age Of Truth is een band uit Philadelphia, Amerika, die bestaat uit: Kevin McNamara - zang, Mike DiDonato - sologitaar, William Miller - basgitaar en Scott Frassetto - drums.
De band bracht op 1 november 2017 hun debuut album "Threshold" uit, dat op 29 juni 2018 opnieuw verschijnt via het Kozmik Artifactz Records label.
"Threshold", dat 9 nummers bevat, werd in een beperkte oplage zowel op CD en LP uitgebracht, waarbij de LP op gekleurd vinyl geperst is en een klaphoes bevat.

De plaat begint met "Host (Demon In Me)" en daarin hoor ik de band een stevige stonerrock song in een gemiddeld tempo spelen en deze bevat enkele prima tempowisselingen, waarna "Come Back A God" volgt en de band opnieuw zo'n lekkere stevige swingende rock song ten gehore brengt.
Dan volgt "Supernatural Salesman", een verrukkelijke mix van bluesrock en stoner, die in een gemiddeld tempo en jaren 70 stijl gespeeld wordt en deze wordt gevolgd door "Holding Hands Like Thieves", een heerlijke stonerrock song, die met ingetogen spel begint, maar na korte tijd over gaat in een stevig en aanstekelijk ritme met uitstekend gitaarspel en eenlicht hypnotiserend basritme.
In "Caroline" laat The Age Of Truth me genieten van een jaren 70 gerelateerde song, die een mix is van progressieve rock, stoner- en bluesrock en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, dat tegen het einde versneld wordt en uitmondt in een fantastisch stuk muziek en dit nummer wordt gevolgd door "Oceanbones", een vrij rustige song, die enkele uithalen in de zang bevat en een aanstekelijk swingend ritme heeft.
Daarna hoor ik "Hígado de Hierro (Interlude)", een kort instrumentaal stukje gitaarspel, dat anderhalve minuut duurt en gevolgd wordt door het titelnummer "Threshold", waarin de band een schitterende swingende mix van stoner en progressieve rock speelt, waar lichte invloeden van de muziek van Kiss in zitten (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Het laatste nummer van het album is een extra nummer, getiteld "Honeypot" en hierin krijg ik een geweldige rock song voorgezet, die een licht hypnotiserend ritme heeft en swingt als een trein. 

The Age Of Truth heeft met "Threshold" een prima debuut album afgeleverd en ik kan liefhebbers van stoner en hardrock, dit album dan ook sterk aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten