Pagina's

maandag 23 juli 2018

Review: Chickn - Wowsers! (Inner Ear Records, 2018) (Progressieve Rock)

Chickn, uit Athene, Griekenland, ontstond tijdens de kerstvakantie 2012 en bestaat uit: Angelos Krallis - zang, elektrische resonator en akoestische solo- en basgitaar, elektrische sitar, luit, synthesizer, tsambounna, udu, drum machine en steel drum, Evangelos Aslanides - drums, percussie, djembé, darbuka en bendir en Pantelis Karasevdas - drums, percussie, conga's en djembé.
De band bracht 30 januari 2014 hun debuut single "Die To Make A Living - Missed Me A Lot" via het Sonic Playground label uit, die 8 september 2014 gevolgd werd door de digitale download "Chickn Cassette#1" en op 7 december 2014 door de cassette "3 Flaming Spoons For The 6th Of December", die in 6 genummerde cassettes in verschenen.
Chickn treedt live in diverse formaties op, die kunnen varieëren van 3 tot 9 mensen en daarbij wordt er hoofdzakelijk geïmproviseerd, waarbij het oorspronkelijke concept niet uit het oog verloren wordt.
De band heeft 10 oktober 2016 hun debuut album "Chickn", zowel als CD, digitale download en als 2LP uitgebracht via het Inner Ear Records label, met medewerking van: Sir Kosmiche - basgitaar, Konstantinos Protopappas - sologitaar, Haris Neilas - darbuka, conga's en koeiebel, Andreas Kiltsikis - oud en amanes, Prins Obi - synthesizer en zang en King Elephant - saxofoon.
Op 11 mei 2018 verscheen hun album "Wowsers!", dat live opgenomen werd en 9 nummers bevat, via Inner Ear Records op LP, CD en als digitale download en hierop bestaat de band uit: Angelos Krallis - zang, sologitaar en synthesizer, Pantelis Karasevdas - drums en percussie, Axios Zafeiraakos - basgitaar, Chris Bekiris - sologitaar, snaar machine en achtergrondzang, Don Stavrinos - hoorn en percussie en Haris Neilas - percussie en tevens doen Noda Pappas - sologitaar (1 nummer) en Gus Boggar - sologitaar (1 nummer) als gastmuzikanten mee.

Het album start met "Invocation", een 28 seconden durend stukje gitaargeweld, dat door drums wordt begeleid en vlekkeloos over loopt in "Am I Cher?", waarin Noda te horen is en hierin krijg ik een zeer swingende rock song voorgeschoteld, die progressieve rock en jazz invloeden heeft en in een hoog tempo gespeeld wordt.
In "Too Many Parables", met Gus, speelt de band een lekker in het gehoor klinkende vrolijke poprock song, die theater invloeden heeft en in "I Cry Diamonds" laat de band me genieten van een mix van rock & roll en progressieve rock, die in een hoog tempo gespeeld wordt, waarbij de muziek swingt als een trein.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Chickn Tribe (Reprise)", een fantastische swingende uptempo rock song met funk invloeden, waarbij stil zitten geen optie is en dit nummer wordt gevolgd door "Egg Of Love", waarin Chickn me een uitstekende dansbare mix van country en rock voorzet, waar enkele subtiele tempowisselingen en experimentele elementen in zitten.
Daarna brengt de band "China Must Win" ten gehore en daarin speelt de band een verrukkelijke licht psychedelische progressieve rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, totdat de band enkele minuten voor het einde versneld en de muziek nog meer progressief gericht is.
Vervolgens hoor ik "Elevational Love Of Frank Zappa", een schitterend progressief rock nummer met jazz invloeden, dat in een zeer hoog tempo gespeeld wordt en een eerbetoon aan Frank Zappa lijkt en "Cloud Over Athens", een vrij rustige licht psychedelische song met theater invloeden, die halverwege even stopt, om daarna weer in hetzelfde tempo verder te gaan.

"Wowsers!" van Chickn is een lekker afwisselende plaat, die vol heerlijke muziek staat, waar ik met veel plezier naar heb zitten luisteren en ik kan deze waardige opvolger van hun debuut album "Chickn", dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van progressieve rock houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten