Pagina's

zondag 27 januari 2019

Review: The Black Heart Death Cult - The Black Heart Death Cult (Oak Island Records, 2019) (Psychedelische Rock)

The Black Heart Death Cult uit Melbourne, Australiƫ bestaat uit: Sasha L Smith - zang en sologitaar, Bill Patching - sologitaar, Deon Slavieros - basgitaar, Gab Potochnik - keyboards, Nick Hastings - sologitaar en dwarsfluit en Andrew Nunns - drums.
Op 28 oktober 2016 bracht de band hun 7" debuut single "She's a Believer" / "Heroin" / "Setting Sun" via hun eigen Death Cult Records in een beperkte oplage uit en tevens als digitale download en deze werd op 21 juli 2017 gevolgd door de EP "Black Rainbow", die alleen als digitale download verscheen.
Oak Island Records bracht 18 januari 2019 hun debuut album met gelijknamige titel in een beperkte oplage van 300 stuks op gekleurd vinyl uit, waarvan er 200 op doorzichtig en 100 (alleen mail-order) op transparant groen geperst zijn.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Setting Sun", waarin de band een stevige mix van psychedelische rock en melodische ritmes in een gemiddeld tempo  speelt en dit nummer wordt gevolgd door "She's a Believer", een heerlijke psychedelische rock song met sterke invloeden van de jaren 60.
Dan schotelt de band me "Black Rainbow" voor en hierin krijg ik een uitstekende afwisselende rock song te horen, die prima samenspel van de sologitaristen heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna de band "The Magic Lamp" ten gehore brengt, een schitterende psychedelische pop song met lichte folk invloeden, die in een rustig tempo wordt gespeeld.
In "Aloha From Hell" laat The Black Heart Death Cult me nogmaals genieten van een fantastische psychedelische rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in het eerste nummer van de B-kant "Rainbow Machine" schotelt de band me een geweldig instrumentaal rock nummer voor, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en lichte spacerock invloeden heeft.
Daarna volgt "Davidian Dream Beam", een fantastische psychedelische rock song met dromerige zang en deze wordt gevolgd door "Seven Gods", waarin de band me nogmaals zo'n verrukkelijke psychedelische rock song laat horen, die sterke invloeden van de muziek van The Beatles bevat en in het laatste nummer "We Love You" speelt de band een prachtige rock song in een gemiddeld tempo, die invloeden van de jaren 80 New Wave bands heeft.

"The Black Heart Death Cult" van The Black Heart Death Cult is een geweldig debuut album, dat vol heerlijke psychedelische rock muziek staat en ik kan liefhebbers van dit genre, deze schijf dan ook van harte aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten