Pagina's

zondag 28 juli 2019

Review: Krause - The Ecstasy Of Infinite Sterility (Riot Season Records, 2019) (Stoner / Noise Rock)

Krause uit Athene, Griekenland werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Babis Kourkoulis – sologitaar en zang, Alex Vagenas – sologitaar en zang, Kostas Kagkelaris – basgitaar en zang en Nikos Prapas – drums.
De band bracht hun debuut album "2am Thoughts" op 1 februari 2017 via Riot Season Records uit en deze is 7 juni 2019 gevolgd door "The Ecstasy Of Infinite Sterility", die eveneens via Riot Season Records werd uitgebracht, waarbij de plaat geperst werd in een beperkte oplage op doorzichtig roze vinyl en in een beperkte oplage van 200 stuks op zwart vinyl.

Het album bevat 10 nummers, waarvan het eerste "The Rough Beast Of Unpleasantness" heet en daarin speelt de band een stevige heftige uptempo stonerrock song, die noise invloeden heeft en gevolgd wordt door "Blister King", dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarbij de zang vrij dreigend over komt.
Daarna volgt "Romance, Adventure And A Date With Destiny", eveneens een mix van stoner en noise rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en dit nummer wordt gevolgd door "Live Like A Man, Die Like An Animal", waarin de band opnnieuw een heftige uptempo noise rock song speelt en deze bevat een terugkerend ritme, dat licht hypnotiserend is.
In het laatste nummer van kant-A, "Real Men Live Off Waitresses", zet de band me een heerlijke langzame noise rock song voor, die stonerrock invloeden bevat, agressief klinkt en een terugkerend ritme heeft en in "Straw Dogs" speelt Krause een zware song in een gemiddeld tempo, die een repeterend ritme heeft.
Dan zet de band me de titelsong "The Ecstasy Of Infinite Sterility" voor en hoor ik de band een uptempo heftige song spelen, die swingt als een trein en daarbij is stil zitten geen optie en deze wordt gevolgd door "Resenter", een zware langzame rock song .
Verder hoor ik "Trouble With Every Last Bastard At The Bar", een uitstekende swingende zware rock song, die een licht hypnotiserend ritme heeft en "Paingod", een uptempo mix van noise en stonerrock met een aanstekelijk ritme.

"The Ecstasy Of Infinite Sterility" van Krause is een swingende stoner noise rock plaat, die ik elke liefhebber van dit genre kan aanraden te beluisteren en te genieten van de, bij tijd en wijle, heftige muziek.(luister naar het album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten