Pagina's

zondag 27 oktober 2019

Review: Crystal Viper - Tales of Fire and Ice (AFM, 2019) (Hardrock)

Crystal Viper uit Polen werd door zangeres/sologitariste Marta Gabriel in januari 2003 opgericht en bestaat verder uit: Andy Wave - sologitaar, Eric Juris - sologitaar, Blaze J. Grygiel - basgitaar en Tomek Danczak - drums.
"Tales Of Fire And Ice", dat op 22 november 2019 in een beperkte oplage van 250 stuks op doorzichtig vinyl,als CD, DVD en als digitale download via AFM verschijnt is het zevende album van de band, die sinds 2007 diverse singles, EP's en 6 studio albums uitbracht.
Vermeldenswaardig is nog, dat de laatste nummers van de CD/DVD en de LP van elkaar verschillen, waardoor de LP iets meer dan een minuut korter duurt.

Het CD album, dat 11 nummers bevat, start met "Prelude", waarin de band een kort stukje gitaarspel laat horen, dat gepaard gaat met het geluid van onweer en golven, waarna de muziek los barst en ik de swingende hardrock song "Still Alive" voorgeschoteld krijg, die met hoge snelheid mijn gehoorgang in gespeeld wordt en invloeden van de jaren 70 en 80 hardrock bands heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Crystal Sphere", eveneens een heerlijke uptempo rock song, die met de snelheid van het licht gespeeld wordt en enkele tempowisselingen bevat.
Daarna volgen "Bright Lights" en ook hierin houdt de band het tempo hoog en speelt een vrij melodische rock song, die subtiele tempowisselingen heeft en swingt, waarna het de beurt is voor "Neverending Fire", een schitterende song met een gemiddeld tempo, die melodische invloeden heeft en aanzet tot beweging.
In "Interlude" zet me weer een prachtig kort stukje muziek voor, dat deze keer op piano gespeeld wordt, in "Under Ice" krijg ik nogmaals een swingende uptempo rock song voorgezet, dia een aansteklijk dansbaar ritme heeft en in "One Question" gaat de hogesnelheidstrein weer van start en komt met een noodvaart mijn gehoorgang in gedenderd, waarbij de teksten maatschappij kritisch zijn.
Verder hoor ik "Tomorrow Never Comes (Dyatlov Pass)" en ook hierin laat de band me genieten van een uptempo rock song, die diverse subtiele tempowisselingen heeft, "Tears Of Arizona", een verrukkelijke, vrij rustige song, die een fantastisch bombastisch begin heeft en licht symfonisch klinkt en het extra nummer,  "Dream Warriors", een uitstekende rustige melodische rock song met een terugkerend ritme.

"Tales of Fire and Ice" van Crystal Viper is een lekker in het gehoor klinkende hardrock plaat en ook deze Poolse band speelt de muziek, zoals het hoort, dat wil zeggen stevig en snel met goed verstaanbare teksten en ik raadt liefhebbers van dit type muziek deze schijf dan ook van harte aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten