Pagina's

zondag 6 oktober 2019

Review: Dead Hippies - Resister (Atypeek Music / Bruillance, 2019) (Rock / Elektro / Hiphop)

Dead Hippies werd in januari 2013 opgericht en bestaat uit Arnaud Fournier - zang, sologitaar en trompet, Dylan Bendall - zang en sologitaar en Julien Blanchard - zang en sologitaar, die uit Nantes, Paris en Berlijn komen.
De band bracht hun debuut album "Kill Me Sweety" als 2LP en als CD uit via Kshantu Records en deze werd 20 september 2019 gevolgd door "Resister", (waarop de Amerikaanse rapper Mr. J. Medeiros meespeelt in het titel nummer), dat op  Atypeek Music en Bruillance Records verscheen als CD, LP en digitale download.

"Resister", dat 10 nummers bevat, begint met "Drip, Drip, Drip", waarin de band een uitstekende mix van hiphop, elektro en rock ten gehore brengt, die invloeden van noise en punk bevat, in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele tempowisselingen bevat, waarna "Get Off The Boat" volgt en ik een geweldige swingende rock song voorgeschoteld krijg, die een zeer dansbaar ritme bevat.
Daarna hoor ik het titel nummer "Resister", een schitterende hiphop song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Feels So Freaky", een fantastische uptempo mix van hiphop, house en de muziek van Madness, waarbij stil zitten onmogelijk is.
In "Laugh In Sadness", een geweldig licht psychedelisch instrumentaal nummer, waar een terugkerend ritme in zit en in "The Little Ones" speelt Dead Hippies een mix van surf, punk en ska in een gemiddeld swingend ritme, dat aanzet tot dansen en enkele tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Anna Logue The Alien", een swingende mix van ska en elektro, "Tearing Us Apart With A Poisoned Dart", een mix van new beat, hiphop en de muziek van Madness, die swingt als een trein.
Vervolgens hoor ik "Flanger" en hierin speelt de band opnieuw een uptempo instrumentaal nummer, dat een dansbaar ritme en invloeden uit disco en elektro heeft, waarna het laatste nummer volgt, getiteld "Dramatic Control", een zwaar duister klinkend elektro nummer met sterke echo op de zang, waardoor deze vervormt klinkt, waarbij de muziek in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.

Dead Hippies heeft me met het album "Resister" van begin tot einde weten te boeien, dat vol heerlijke muziek staat en ik kan liefhebbers van elektro, hiphop en muziek, die in de stijl van Madness (uit hun begin  periode) gespeeld wordt, deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten