Pagina's

zondag 20 oktober 2019

Review: Psychic Lemon - Freak Mammal (Drone Rock Records, 2019) (Acid Rock / Krautrock / Spacerock)

Psychic Lemon werd eind 2013 te Cambridge, Kent, Engeland opgericht en bestaat uit: Andrew Briston - sologitaar, zang en keyboards, George Horler - sologitaar en zang, Andrew Hibberd - basgitaar en Martin Law - drums en percussie.
Psychic Lemon liet zich muzikaal inspireren door bands als: Goat, The Heads, Amon Düül II, Syd Barrett en Ibibio Sound Machine en trad op festivals als Strawberry Fair te Cambridge en Solstice festival te Moonhenge op, na hun eerste optreden in oktober 2014.
De band rondde de opnamen voor hun debuut album "Psychic Lemon" in december 2015 af en deze werd op 4 maart 2016 uitgebracht als digitale download en als CD.
Op hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay", dat 12 januari 2018 via Tonzonen Records in een gelimiteerde oplage van 750 stuks op paars gespetterd 12" vinyl verscheen en tevens op zwart vinyl, maar ook als CD en als digitale download via bandcamp verkrijgbaar is, bestaat Psychic Lemon nog maar uit 3 personen, omdat George uit de band is en als gastmuzikant speelt Iain Roddick op saxofoon met het trio mee.
Op 9 februari 2018 bracht de band de EP "Live AD 2017" als digitale download uit, die 23 november 29017 live in Chelmsford opgenomen werd.
Het derde album van de band is de live opgenomen plaat "Live At The Smokehouse", dat 5 nummers bevat en 26 april 2019 via Tonzonen Records in een beperkte oplage op oranje-groen gespetterd vinyl inclusief een 8 pagina's tellend boek verscheen en tevens als CD en digitale download verkrijgbaar is, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat het album in de voorverkoop binnen 48 uur uitverkocht was.
De opnamen van het album vonden plaats op 10 augustus 2018 in The Smokehouse te Ipswich en op de LP staan, op kant B, 2 niet eerder uitgebrachte nummers, terwijl kant A van de LP 3 nummers van hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay" bevat.
Op 8 november 2019 verschijnt het album "Freak Mamma" via Drone Rock Records, dat op 27 september vooraf werd gegaan door het gratis digitale download nummer "White Light", dat eveneens op het album staat.

Het album bevat 5 nummers en begint met "Dark Matter", waarin de band in een rustig tempo start met het maken van een mix van spacerock en progressieve rock, die na enkele minuten verandert in een vrij heftig acid rock nummer, dat een terugkerend ritme heeft en bij tijd en wijle lichtelijk chaotisch over komt.
Daarna volgt "Seeds Of Tranquility", een geweldig swingend nummer, dat een terugkerend licht hypnotiserend ritme bevat, waarmee de band me in hun muziek zuigt.
In "Afrotropic Bomb" speelt Psychic Lemon een fantastisch stuk uptempo acid rock, dat swingt en ook deze keer een repeterend ritme heeft.
Dan zet de band me "Free Electron Collective" voor en krijg ik een nogmaals zo'n heerlijk uptempo acid rock nummer te horen, dat invloeden uit krautrock heeft en swingt als een trein.
Het laatste nummer is de gratis download "White Light" en hierin laat de band me genieten van een verrukkelijke mix van acid-, kraut- en spacerock, die in een hoog tempo gespeeld wordt en me aan de begin periode van Hawkwind doet denken en hierbij is stil zitten niet mogelijk.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

Psychic Lemon heeft me met het album "Freak Mammal" van begin tot einde weten te boeien met hun schitterende muziek, die ik elke liefhebber van acid-, space- en krautrock zeer kan aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten