Pagina's

zondag 9 februari 2020

Review: The Glad Husbands - Safe Places (Atypeek Music, 2020) (Punk / Noise Rock)

The Glad Husbands uit Bene Vagienna, Italiƫ werd in 2011 opgericht, nadat The Congruence of Motion uit elkaar was gegaan en bestaat uit: Alberto Cornero - zang en sologitaar, Alberto Calandri - bas- en sologitaar en Stefano Ghigliano - drums, die Andrea Peracchia vervangen heeft.
In augustus 2011 nam het trio een aantal songs op, onder de naam "God Bless The Stormy Weather", die op 15 september 2012 als CD en als digitale download werd uitgebracht.
Op 16 december 2019 verscheen hun album "Safe Places", waarop 9 nummers staan, in een beperkte oplage als CD en als digitale download en op 31 januari 2020 brengt Atypeek Music de muziek ook als LP uit.

Het album start met "Out Of The Storm", waarin de band een vrij heftige uptempo noise punk song speelt, die gevolgd wordt door "Where Do Flies Go When They Die?", dat tot halverwege eveneens met hoge snelheid gespeeld wordt, om dan tijdelijk over te gaan in een langzamer tempo, waarna de band besluit om het tempo weer op te voeren.
Daarna volgen "Spare Parts", een snelle heftige punk song, "Things That Made Sense", een heerlijke rock song met diverse tempowisselingen en heavy rock en punk invloeden en "The Jar" en ook hierin speelt The Glad Husbands een mix van noise en punk in een vrij hoog tempo, dat enkele wisselingen bevat.
In "Midas" begint de muziek rustig, om na korte tijd over te gaan in een vrij heftige snelle song, die tempowisselingen heeft en in "Cowards In A Row", zet de band me opnieuw zo'n heftige felle uptempo noise punk song voor, die tempowisselingen bevat.
Verder volgen "Meant To Prevail", waarin de band nogmaals zo'n felle song ten gehore brengt, waarbij de teksten het uitgeschreeuwd worden en "Like Animals" en daarin verandert de muziek niet en krijg ik weer een zelfde soort song voorgeschoteld.

"Safe Places" van The Glad Husbands bevat 9 heftige noise punk songs, die niet voor iedereen toegankelijk zullen zijn, maar zij, die de moeite nemen, om de muziek te beluisteren, zullen deze schijf zeker op waarde weten te schatten.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten