Pagina's

zondag 23 februari 2020

Review: Ross The Boss - Born Of Fire (AFM records, 2020) (Hardrock)

Ross 'The Boss' Friedman uit New York, Amerika, speelde in zijn jeugd piano en viool, voordat hij een gitaar leerde te bespelen.
In 1973 ontmoette hij Andy Shernoff en richtte met hem de punk band The Dictators op, waarna hij in 1979 deel ging uitmaken van de Franse band Shakin' Street en naar Frankrijk verhuisde, waar hij een jaar verbleef.
Met Shakin' Street speelde hij in het voorprogramma van Black Sabbath en Blue Öyster Cult in 1980 en nadat Ronnie James Dio hem aan Joey DeMaio had voorgesteld, besloten Joey en Ross de band Manowar op te richten.
The Dictators veranderden in 1989 van muziek genre en naam en gingen verder als Manitoba's Wild Kingdom en in 1991 werd zijn zoon geboren, dat hem deed besluiten meer thuis in New York te zijn en zijn taak als vader te voldoen.
Daarna speelde hij met vrienden in allerlei bands, zoals The Pack, The Spinatras en Blues Rock "Heyday", maar ook maakte hij met The Dictators nog enkele albums.
Vervolgens ging hij in 2005 spelen in de band The Brain Surgeons van Blue Öyster Cult drummer Albert Bouchard en trad hij op met Manowar.
Hij richtte in dat jaar zijn band Ross The Boss op en kreeg een contract bij AFM Records en ook begon hij de band Death Dealer, die in eerste instantie met on line muzikanten speelde, maar al snel uitgroeide tot een supergroep, die ook live speelde en bestaat uit: Ross 'The Boss' Friedman, Sean Peck, Stu Marshall, Mike Davis en Steve Bolognese.
Met zijn band Ross The Boss, die bestaat uit: Ross The Boss - sologitaar en keyboards, Mike LePond - basgitaar, Marc Lopes - zang en keyboards en Steve Bolognese - drums, brengt hij 3 maart 2020 het album "Born Of Fire", waarop 12 nummers staan, via AFM records in een beperkte oplage als LP uit en tevens verschijnt het als CD en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Glorie To The Slain", waarin hij een heftige heavy metal song ten gehore brengt, die punkrock invloeden bevat, in een hoog tempo gespeeld wordt en enkele tempowisselingen heeft, waarna "Fight The Fight" volgt en ik een opnieuw een heftige song voorgeschoteld krijg, die tempowisselingen bevat.
Daarna volgen "Denied By The Cross", eveneens een vrij snelle heavy metal song met tempowisselingen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), "Maiden Of Shadows", een heerlijke stevige rock song met een melodisch karakter, die in een aanstekelijk ritme gespeeld wordt en "I Am The Sword", een snelle heftige heavy metal song, die subtiele tempowisselingen heeft.
In "Shotgun Evolution" speelt Ross The Boss een nogmaals een uitstekende heftige rock song, in het titel nummer "Born Of Fire" krijg ik een ook nu weer een swingende song voorgezet, die tempowisselingen bevat en in "Godkiller" hoor ik de band een vrij melodische rock spelen, die een aanstekelijk ritme heeft.
Dan volgen "The Blackest Heart", een prachtige vrij rustige krakende song met enkele tempowisselingen en "Demon Holiday" en ook hierin speelt de band weer zo'n stevige rock song.
Verder hoor ik "Undying", een fantastische swingende song, die melodische invloeden bevat, tempowisselingen en een aanstekelijk ritme heeft en "Waking The Moon", een schitterende hardrock song, die een swingend ritme heeft, dat aanzet tot dansen en halverwege verandert, om heftiger te worden.

"Born Of Fire" van Ross The Boss staat vol prima heftige uptempo heavy metal songs, die tempowisselingen bevatten en aanstekelijke ritmes heeft en ik kan liefhebbers van dit genre, deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten