Pagina's

zondag 29 maart 2020

Review: Nukli - There Is Another Way (Space Rock Productions, 2020) (Progressieve Rock)

Nukli werd in 1983 te Londen, Engeland opgericht en bestond in eerste instantie tot 1993, waarna de band in 2003 opnieuw leven ingeblazen werd en bestaat uit: Kev Hegan - sologitaar, keyboard en zang, Mark Huxley - basgitaar en Peter Out - drums en percussie.
De band bracht sinds die tijd enkele cassettes en één officiële CD "Time Factory", die in 1997 verscheen en enkele live albums.
Op 5 mei 2020 verschijnt hun eerste vinyl album als 2LP via Space Rock Productions in een beperkte oplage van 100 stuks op 180 gram zwart vinyl en 200 stuks op 180 gram gekleurd vinyl (kant A/B oranje en kant C/D licht groen) en deze 2LP bevat een extra nummer, dat niet op de CD en digitale download staat.
De opnames voor dit album werden al in 2012 in de Foel Studio te Wales gemaakt en werden in 2019 geproduceerd en gemixt door Peter Out.

De 2LP, die 12 nummers bevat, start op kant A met "Live Life Love" en hierin schotelt de band me een heerlijke swingende rock song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en lichte invloeden van spacerock en acid rock heeft en gevolgd wordt door "Free Festival", waarin de band eveneens een lekkere swingende rock song in een gemiddeld tempo speelt, die invloeden van de muziek van Ozric Tentacles heeft en zeer dansbaar is, waarna het laatste nummer van kant A volgt, getiteld "Kraanisch", een uitstekend uptempo instrumentaal melodisch nummer, dat diverse subtiele tempowisselingen heeft en aanzet tot dansen en halverwege tijdelijk in een rustig tempo verder gaat.
De B kant begint met "Sometimes", een swingende dansbare rock song, die tempowisselingen heeft en iets voor de helft van de song in een aanstekelijke progressieve rock song over gaat, dat een terugkerend ritme heeft en hierin speelt de dwarsfluit een belangrijke rol, waarna "Mind Over Matter", een mix van progressieve rock en funk, die tempowisselingen bevat en "Nomadik Trybes", een Oosters getinte song, die een heerlijk aanstekelijk ritme heeft, dat invloeden heeft van de muziek van de Amerikaanse band Kaleidoscope en een licht hypnotiserend over komt en daarbij is stil zitten geen optie.
Op kant C begint Nukli met "Time Machine" en daarin speelt de band nogmaals zo'n lekker swingend dansbaar progressief nummer, dat melodische invloeden heeft en dit wordt gevolgd door "Spiral Dance", een uptempo progressief rock nummer, dat swingt als een trein en aanzet tot dansen en "Fridge D’Or", een aanstekelijke rock song, die enkele tempowisselingen heeft.
Vervolgens hoor ik de nummers van kant D, waarvan "Rollin’n’Stabbin’" het eerste is en hierin zet de band me opnieuw zo'n prachtig melodisch dansbaar nummer voor, in "There Is Another Way" krijg ik een geweldige mix van spacerock en psychedelische rock voorgezet, die swingt en aanzet tot dansen, enkele tempowisselingen bevat en een aanstekelijk ritme heeft.

"There Is Another Way" van Nukli staat vol uitstekende swingende rock nummers, die invloeden hebben van spacerock, progressieve en melodische rock en ik kan liefhebbers van deze muzieksoorten dan ook aanraden, eens te gaan luisteren naar de puike muziek, die deze band maakt.
(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten