Pagina's

zondag 9 augustus 2020

Review: Psychlona - Venus Skytrip (Ripple Music / Cursed Tongue Records, 2020) (Stoner)

Psychlona werd in 2015 opgericht te Bradford, Engeland en bestaat sinds 2018 uit de huidige formatie: Phil - sologitaar en zang, Dave - sologitaar en zang, Martyn - basgitaar en Scott - drums.
De band bracht dat jaar hun debuut album "Mojo Rising", op 9 november via Ripple Music als CD in een beperkte oplage uit en tevens verscheen het album in een beperkte oplage op 180 gram paars vinyl als LP en als digitale download.
De LP was binnen een korte tijd uitverkocht, zodat er besloten werd deze opnieuw uit te brengen en de her-persing verscheen via Cursed Tongue Records in een beperkte oplage van 200 stuks op neon-geel vinyl als LP.
Vervolgens werden er eind 2019 nummers geschreven voor hun volgende album, die begin 2020 klaar waren, maar door de corona crisis vertraging opliep met het  uitbrengen hiervan.
Op 21 augustus 2020 is het zo ver en verschijnt het album "Venus Skytrip", waarop 8 nummers staan, via Ripple Music als CD in een beperkte oplage en als digitale download en via Cursed Tongue Records als LP in een beperkte oplage op doorzichtig oranje vinyl en hierop spelen Andy Hawkins - extra instrumenten en Stefan Ingolfsson- drone als gastmuzikanten mee.

Het album begint met "Blast Off", waarin de band een schitterende melodische stonerrock song, die in een vrij hoog tempo met een aanstekelijk ritme gespeeld wordt en swingt als een trein (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "10,000 Volts", een zware trage heavy rock song met een slepend terugkerend licht hypnotiserend ritme.
Daarna volgen "Blow", eveneens een zwaar stuk stoner met heavy rock invloeden, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen en "Star", een heerlijke swingende uptempo rock song, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
In "Edge Of The Universe" zet Psychlona me een fantastische swingende song voor, die invloeden van jaren 70 hardrock heeft en een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat en in "Resin" begint de muziek zwaar en licht psychedelisch, om na korte tijd over te gaan in een uitstekende rock song met terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Dan volgen "Tijuana", een geweldige swingende uptempo rock song, die tempowisselingen heeft en iets voor het einde over gaat in een zwaar traag stukje stoner en "The Owl", een verrukkelijke vrij zware song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, tempowisselingen heeft een hypnotiserend terugkerend ritme en melodische invloeden bevat.

"Venus Skytrip" van Psychlona is een uitstekende stonerrock plaat, die puike licht hypnotiserende nummers bevat en ik kan liefhebbers van heavy rock en stoner, deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten