Pagina's

zondag 23 augustus 2020

Review: Temnee - Dialetics (Remastered LP Version) (Sound Effect Records, 2019) (Stoner / Psychedelische Rock)

Temnee uit Tver, Rusland, werd in 2013 opgericht door Alexander Bogomolov – sologitaar en Evgenii Mikhalchenko – basgitaar en mondharmonica.
Het duo bracht hun debuut EP "Astrodiving" op 15 mei 2014 als digitale EP uit en deze werd op 4 augustus 2016 gevolgd door het digitale nummer "The Reverence", dat ook op hun digitale debuut album "Dialetics" van 25 augustus 2016 staat.
Het album "Dialectics" is op 8 november 2019 opnieuw verschenen in een geremasterde LP versie, onder de naam "Dialectics (Remastered LP Version)" en uitgebracht door Sound Effect Records uit Athene, Griekenland.
Het album, dat 8 nummers bevat, werd als LP in een beperkte oplage op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage op doorzichtig melkwit vinyl, als LP in een beperkte oplage op zwart/wit/paars gespetterd vinyl geperst en verscheen tevens als digitale download, waarbij vermeldenswaardig is, dat de volgorde van het oorspronkelijke album anders is en het nummer "Vampires Fly Low" niet voorkomt op de geremasterde uitgave en deze is vervangen door een onuitgebracht nummer.
Op het album wordt het duo muzikaal bijgestaan door gastmuzikanten Alexey Frantsuzov – drums (1-4, 7, 8) en Stanislav Chestnodumov – drums (5), darbuka (5).

Het album begint met "Steps To Infinity", waarin de band een schitterende psychedelische rock nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerend ritme heeft en dit wordt gevolgd door "Doom. To Do Doom", een fantastisch stoner rock nummer, waarin het tempo gemiddeld is en de muziek invloeden van die van Black Sabbath heeft.
Daarna volgen "Voron", een geweldig stevig stoner rock nummer, dat subtiele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat en halverwege verandert en invloeden krijgt van de muziek van Black Sabbath, waarbij ook het tempo iets omlaag gaat en het onuitgebrachte "Rise", een heerlijk stevig stoner rock nummer, dat een terugkerend ritme heeft, swingt en tegen het einde progressieve en psychedelische rock invloeden krijgt.
In het iets meer dan 1 minuut durende "Carcassonne" zet Temnee me een kort melodisch psychedelisch nummer voor en in "The Red Desert Drive" laat de band me genieten van een verrukkelijk desert rock nummer met progressieve rock invloeden, dat een terugkerend aanstekelijk licht hypnotiserend ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Dan volgen "Gravity and Heartbeat (Last 7 Minutes In Space)", een puike mix van psychedelische en stoner rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme bevat en "The Reverence", een uitstekende stevige swingende mix van stoner, acid en licht psychedelische rock, waarbij het tempo gemiddeld te noemen is.

Temnee heeft me met "Dialetics (Remastered LP Version)" van van begin tot einde weten te boeien met hun heerlijke muziek en ik kan liefhebbers van stoner en psychedelische rock deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten