Pagina's

maandag 5 oktober 2020

Review: Black Bats - Swamp Fever (Cactus Room Records, 2020) (Pop)

Black Bats uit Melbourne, Australiƫ werd in 2015 als soloproject opgericht door David Houston - zang, solo- en basgitaar.
Samen met Jacey Ashton - drums bracht hij op 24 augustus 2018 de single "Salt" / "You're Looking Pale" (niet op het album) op zijn eigen Cactus Records uit, waarna op 15 februari 2019 het digitale nummer "Big Yellow Eye" volgde.
Op 1 maart 2019 verscheen het debuut album "Black Bats" via Cactus Records en Off The Hip, dat 11 nummers bevat en door Rhyece O’Neill opgenomen en gemixt werd, die op enkele nummers sologitaar speelt en ook hun derde single "Apache Ghosts" dat 22 augustus 2019 digitaal werd uitgebracht, staat op het album.
De band brengt in 2020 hun album "Psychic Retreat" uit en voorafgaand daaraan verschenen de singles "Seven Day Blues" (15 mei 2020) en "Swamp Fever" (25 september 2020) via Cactus Room / Cactus Records en daarop wordt David bijgestaan door Tim Ryles op drums.

"Swamp Fever" is een geweldige mix van pop, desert en Hammond rock, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, lichte surf invloeden heeft en een aanstekelijk terugkerend ritme bevat.

"Swamp Fever" van Black Bats is een heerlijke single, die doet verlangen naar meer en ik kan liefhebbers van de betere pop en rock dan ook aanraden eens te gaan luisteren naar dit nummer.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten