Pagina's

maandag 5 oktober 2020

Review: Los Acidos - Los Acidos (Necio Records, 2020) (Psychedelische Rock / Garage Rock)

Los Acidos uit Argentinië werd door Miguel Piermarini - zang, sologitaar en mondharmonica en Sebastian Gentile - keyboards, synthesizer en koren opgericht.
De band bracht hun debuut EP "El Maravilloso Estanque" op 22 februari 2012 als digitale download uit, waarbij 3 verschillende drummers werden gebruikt en deze werd gevolgd door het debuut album "Los Acidos", dat op 25 november 2016 eveneens als digitale download verscheen en "Semana Giratoria" / "Barley Wine" (28 november 2019, digitale single).
Op 18 september 2020 bracht Necio Records hun album "Los Acidos" als LP in een beperkte oplage van 50 stuks op 180 gram doorzichtig oranje gespetterd vinyl, als LP op 180 gram zwart vinyl en als CD in een beperkte oplage van 50 stuks uit en tevens verscheen het album als casssette in een beperkte oplage inclusief een extra nummer via Dynamo Tapes (USA) (verkoop alleen voor Argentinië) via en als casssette in een beperkte oplage inclusief een extra nummer via Golden Dawn Recordings (Chile) (verkoop alleen voor Chili) en als digitale download.
Op het album, dat 10 nummers bevat, spelen de volgende muzikanten: Miguel Piermarini - zang, sologitaar en mondharmonica, Sebastian Gentile - keyboards, synthesizer en koren, Javier Foppiano - drums en percussie, Cesar Tullio - basgitaar en Rocío Rodriguez - koren in "Empatía De Cristal".

Het album begint op kant A met "Viajes", waarin de band een geweldige psychedelische garagerock song in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk terugkerend ritme bevat en dit wordt gevolgd door "Al Otro Lado", dat langzaam en psychedelisch begint, om na korte tijd te veranderen in een stevige rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en psychedelische invloeden heeft van de Duitse band Vibravoid.
Daarna volgen "Excentricidad", een heerlijke swingende song met tempowisselingen, "Paseo", een uptempo rock song, die swingt als een trein en "Jinete Psicodélico" een schitterend swingend instrumentaal nummer met symfonische invloeden, dat een vrolijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.
Dan volgen de 5 nummers van kant B, die begint met "Blusas" en hierin speelt Los Acidos een uitstekende rock song met wisselende tempo's en een terugkerend ritme, "Perfume Fantasma", een lekker in het gehoor klinkende song met psychedelische invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en "El Habla", een aanstekelijke swingende rock song met invloeden van psychedelische muziek en Vibravoid.
Verder volgen "Espejos", een verrukkelijk swingend instrumentaal uptempo nummer, dat met een terugkerend ritme wordt gespeeld en aanzet tot dansen en "Empatía De Cristal", een fantastische progressieve rock song in een gemiddeld tempo, die een slepend terugkerend ritme heeft en me in een lichte trance brengt.

"Los Acidos" van Los Acidos is een geweldige debuut plaat, die vol schitterende nummers staat, waar ik ten volle van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen aan een ieder, die van psychedelische muziek, garagerock en progressieve rock houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)Geen opmerkingen:

Een reactie posten