Pagina's

maandag 26 oktober 2020

Review: Sons Of Otis - Isolation (Totem Cat Records, 2020) (Stoner Rock)

Sons Of Otis uit Canada, werd in 1992 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Ken Baluke - zang en sologitaar, Frank Sargeant - basgitaar en Ryan Aubin - drums.
De band bracht hun debuut album "SpaceJumboFudge" in 1996 via Hypnotic Records uit en deze werd in 1998 gevolgd door "Templeball", die via Man’s Ruin Records verscheen.
Daarna verschenen "Songs For Worship" (2001, The Music Cartel), "X" (2005, Small Stone Records), "Seismic" (2012, Small Stone Records) en op 16 oktober 2020 bracht de band hun album "Isolation" via Totem Cat Records als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op doorzichtig zwart rood vinyl, als LP op zwart vinyl en als CD en digitale download.

Het album, dat 6 nummers bevat, begint met "Blood Moon", waarin de band een traag stonerrock nummer ten gehore brengt, die met de begintonen van Black Sabbath's "Black Sabbath" gespeeld wordt, waarbij de band een eigen tekst bijgevoegd heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Ghost", een uitstekende zware trage stonerrock song, die trekfluit geluiden bevat.
Daarna speelt Sons Of Otis "Hopeless", eveneens een zware trage song met een terugkerend ritme en "JJ", een stevige rock song met een aanstekelijk ritme en een niet al te hoog tempo.
Ook in "Theme II" ligt het tempo laag en zet de band me een stevig instrumentaal nummer voor en in "Trust" begint de muziek experimenteel, om na korte tijd over te gaan in een uitstekende rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, acid rock invloeden heeft van het gitaarspel van Jimi Hendrix en een aanstekelijk ritme bevat.

"Isolation" van Sons Of Otis is een puike plaat, die hoofdzakelijk stevige zware trage nummers bevat, die gewoon lekker klinken en ik kan elke stonerrock liefhebber deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten