Pagina's

maandag 26 oktober 2020

Review: Wobbler - Dwellers Of The Deep (Karisma Records, 2020) (Progressieve Symfonische Rock)

Wobbler uit Oslo, Noorwegen, die in 1999 werd opgericht en bestaat na enkele bezettingswisselingen tegenwoordig uit: Kristian Karl Hultgren - basgitaar, Lars Fredrik Frøislie - keyboards en zang, Martin Nordrum Kneppen - drums en percussion, Andreas Wettergreen Stroman Prestmo - zang en Marius Halleland - sologitaar en achtergrondzang.
De band bracht hun debuut album "Hinterland" op 5 juli 2005 uit via Laser's Edge Records en deze werd op vinyl uitgebracht door Pancromatic in 2016.
Deze werd gevolgd door: "Afterglow" (5 april 2009, digitaal album via Termo Records), "Rites At Dawn" (18 mei 2011, digitaal album via Termo Records), "From Silence to Somewhere" (20 oktober 2017, CD, LP en digitale download via Karisma Records) en op 23 oktober 2020 verschijnt hun album "Dwellers Of The Deep" als LP op 180 gram zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 750 stuks op 180 gram doorzichtig vinyl, als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op doorzichtig rood en geel vinyl, als LP in een beperkte oplage van 750 stuks op 180 gram op doorzichtig groen met paars en zwart vinyl, als CD en als digitale download via Karisma Records).

Het album, dat 4 nummers bevat, start met "By The Banks", waarin de band een fantastisch progressief rock nummer speelt, dat sterke invloeden van de jaren 70 symfonische bands heeft, swingt en subtiele tempowisselingen bevat.
Daarna volgt "Five Rooms", een schitterende progressieve symfonische uptempo rock song, die me aan de muziek van Yes doet denken en bij tijd en wijle complex klinkt en swingt.
In "Naiad Dreams" schotelt Wobbler me een prachtig rustig nummer voor, dat gedomineerd wordt door het gitaarspel en de zang, die halverwege een trieste uitstraling krijgt.
Als laatste nummer volgt "Merry Macabre" en hierin laat de band me opnieuw genieten van een verrukkelijke symfonische uptempo rock song, die overeenkomsten vertoont met die van Yes uit hun begin periode en dit nummer bevat dan ook complexe ritmes, rustige en snelle tempo's en swingende muziek.

"Dwellers Of The Deep" van Wobbler is een geweldige plaat, die me even terug bracht naar de progressieve symfonische rock muziek van de jaren 70 en ik kan dit meesterwerk van technisch hoogstaande kwaliteit dan ook zeer aanraden aan alle liefhebbers van symfonische en progressieve rock; Verplichte kost!(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten