Pagina's

maandag 23 november 2020

Review: Corecass - Void (Golden Antenna Records, 2020) (Avant Garde / Dark Ambient)

Corecass uit Hamburg, Duitsland is sinds 2014 het alias van multi instrumentalist Elinor Lüdde, die harp, accordeon, gitaar, zang, synthesizers en field recordings in haar muziek gebruikt.
Ze bracht haar debuut 12" EP "Sacer" op 30 juli 2014 via Pneuma Dor uit in een beperkte oplage van 200 stuks op zwart vinyl en deze werd gevolgd door: "Quasar" (8 februari 2016, digitaal album), "Quasar Remix Edition" (10 augustus 2016, digitaal album), "Magma" (8 oktober 2018, digitaal nummer) en "Domu Hypnagogia (Corecass Remix)" (26 mei 2020, digitaal nummer).
Op 27 november 2020 verschijnt haar album "Void", waarop 6 nummers staan, via Golden Antenna Records als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op 180 gram zwart vinyl.

Het eerste nummer van het album is "Void I", waarin Corecass een een fantastisch rustig nummer ten gehore brengt, dat invloeden van ambient en elektronische muziek heeft, een terugkerend  ritme bevat en bij tijd en wijle zwaar klinkt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en dit wordt gevolgd door "Carbon", een mooi rustig stukje muziek met de klank van ambient gemixt met het geluid van waterdruppels en "Void II", een geweldig duister klinkend nummer met avant garde en klassieke invloeden, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en zo nu en dan heftig en dreigend overkomt.
Daarna zet Corecass me "Amber" voor en daarin krijg ik weer zo'n uitstekend dreigend nummer voorgeschoteld, dat avant garde invloeden bevat, waarna "Void III" volgt en de band een prachtig melodisch stukje muziek met klassieke invloeden in een gemiddeld tempo speelt.
Het laatste nummer heet "Breath" en hierin krijg ik het golven van water te horen, waarmee de band me tot rust brengt.

"Void" van Corecass is een schitterend album, dat heerlijke, soms duistere, muziek bevat, waar ik zeer van genoten heb en ik kan liefhebbers van zware muziek en avant garde deze schijf dan ook sterk aanbevelen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten