Pagina's

maandag 25 januari 2021

Review: Asia Minor - Points Of Liberation (AMS Records, 2021) (Symfonische Progressieve Rock)

Asia Minor is een Frans-Turkse band uit Parijs, Frankrijk, die van 1973 tot 1982 bestond en in 2013 her-opgericht werd en tegenwoordig bestaat uit de originele leden: Setrak Bakirel - zang en sologitaar en Eril Tekeli - dwarsfluit en sologitaar, die samen met Evelyne Kandel - basgitaar, Micha Rousseau - keyboards en Julien Tekeyan - drums de huidige band vormen.
De band bracht hun debuut album "Crossing The Line" in 1979 uit en deze werd in 1980 gevolgd door "Between Flesh and Divine".
Na een stilte van 40 jaar bracht de band op 20 december het album "Points Of Liberation" in Japan uit en op 29 januari 2021 verschijnt het in Europa via AMS Records als LP in een beperkte oplage op turquoise 180 gram vinyl met bonus sticker, als CD met een papieren hoes en als digitale download.

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "Deadline Of A Lifetime", waarin de band een fantastische uptempo symfonische song speelt, die tempowisselingen bevat en een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "In The Mist", een geweldige mix van progressieve en symfonische rock, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Daarna volgen "Crossing In Between", een prachtige rustige song, die melodische invloeden heeft en "Oriental Game", een heerlijke progressieve rock song, die eveneens in een rustig tempo begint en iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt, waarbij de muziek gaat swingen.
Asia Minor start op kant B van de LP met "The Twister", een schitterende symfonische progressieve rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld een een terugkerend ritme heeft, waarna ik "Melancholia's Kingdom" voorgeschoteld krijg en de band een mooie vrij rustige song ten gehore brengt, die enkele tempowisselingen bevat.
Verder volgen "Urban Silk", een verrukkelijke progressieve song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme heeft en "Radio Hatirasi", een uitstekend Turks gezongen nummer, dat symfonisch is, een aanstekelijk ritme bevat en tempowisselingen heeft, waarbij de muziek in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, om halverwege meer snelheid te krijgen.

"Points Of Liberation" van Asia Minor is een geweldige symfonische progressieve plaat, waarmee de band me vanaf de begin tonen heeft weten te boeien en ik raad liefhebbers van deze genres deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar de teaser voor dit album via de youtube link onder de recensie)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten