Pagina's

maandag 4 januari 2021

Review: Pink Cigs - Pink Cigs (Heavy Psych Sounds, 2020) (Progressieve Rock)

Pink Cigs uit Sheffield, Engeland, werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Cris Law - sologitaar en zang, James Fidler - sologitaar en zang, Ben Babinski - basgitaar en Kyle Hall - drums.
De band bracht hun debuut album "Pink Cigs", dat 10 nummers bevat, op 10 januari 2020 als digitale download uit en op 4 april 2020 verscheen het als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op mosterd blauw gespetterd vinyl en als CD.
Heavy Psych Sounds brengt het album op 11 januari 2021 opnieuw uit en deze keer verschijnt het als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op half blauw half geel vinyl alleen via Heavy Psych Sounds, als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op roze vinyl, als LP in zeer beperkte oplage van 10 stuks al test persing alleen via Heavy Psych Sounds, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Noose", waarin de band een stevige progressieve bluesrock in een gemiddeld tempo speelt, die sterke invloeden van de jaren 70 bands vertoont, gevolgd door "Low Blow", een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Lazy Lover", een uptempo rock song, die enkele  tempowisselingen heeft en aanzet tot bewegen.
Daarna volgen "Nightstalker", eveneens zo'n heerlijke swingende uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is en  "Leecher", een stevige progressieve bluesrock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en hardrock invloeden bevat.
In "Shiver" schotelt Pink Cigs me een uitstekende rock song voor, die subtiele tempowisselingen heeft en in "Dirty Trick" krijg ik weer een lekker in het gehoor klinkende progressieve bluesrock song te horen.
Verder volgen "Whiskey Woman", een swingende uptempo song met prima tempowisselingen en invloeden van bluesrock, "Devil's Grip", opnieuw zo'n swingende rock song met progressieve en bluesrock elementen en "Black Widow" en hierin speelt de band nogmaals een swingende song met progressieve invloeden in een aanstekelijk ritme, die enkele tempowisselingen heeft.

"Pink Cigs" van Pink Cigs is een prima debuut album, dat vol swingende progressieve bluesrock rock nummers staat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten