Pagina's

maandag 1 februari 2021

Review: The Chuck Norris Experiment Vs. The Drippers - High Action Rock 'N' Roll (Ghost Highway Records, 2021) (Hardrock)

The Chuck Norris Experiment werd in 2004 te Gotenburg, Zweden opgericht en bestaat uit: Chuck Ransom - zang, Chuck The Ripper - sologitaar, Chuck Dakota - basgitaar, Chuck Rooster - sologitaar en Chuck Buzz - drums.
De naam Chuck Norris Experiment is  gekozen als een eerbetoon aan de legendarische blues gitarist Charles "Chuck" Norris, die het klassieke live album "Los Angeles Flash" te Gothenburg op 25 juni 1980 maakte. 
In de 14 jaar van bestaan, maakte de band al diverse LP's CD's, Split CD's / LP's en singles en verschenen verscheidene nummers via verzamel albums, die, sinds 2004, via verschillende labels, zoals I Hate Records, Off The Hip Records, Tornado Ride Records, Masterrock Records, Psycho T Records, No Balls Records, Bad Attitude Records, Nicotine Records, Scarey Records, Ghost Highway Records, Dope Productions, Savage Magic en Transubstans Records werden uitgebracht.
De CD "The Chuck Norris Experiment / So Fucking What" verscheen gratis bij OX-Fanzine in maart 2008 als een gezamenlijke uitgave van Psycho T Records, Masterrock Records & Tornado Ride Records.
Ook verscheen er in 2011 via Dope Productions een CD genaamd "The Pitcher Collection Vol.1", die, in een oplage van 150 stuks, gratis werd verstrekt bij het optreden van de band op 26 november 2011 in The Pitcher te Düsseldorf, Duitsland en waren er speciale uitgaven van albums, die alleen in Italië, Amerika, Duitsland en Australië verschenen.
De band trad met veel bekende Europese acts op, zoals Peter Pan Speedrock, Dozer, Exploited, Electric Eel Shock, Hard-Ons, Meteors en Bombshell Rocks.
Na hun album "Right Between The Eyes" uit 2014, dat via het Zweedse Transubstans label zowel op LP (rood en zwart vinyl) als op CD en als digitale download uitgebracht werd, verschenen er diverse 7"singles, een DVD en CD's via andere labels, onder andere: "Respect The Chuck America" (CD, Strange Magic Records, 2015), "Live In London (Bootleg Series - Part 2)" (CD, Dope Productions, 2016) en "Chuck Norris Experiment / Trigger McPoopshute - Split CD" (CD, Dope Productions, 2016), voordat hun zevende officiële studio album "Chück Me!" op 5 mei 2017 door het Transubstans label zowel op LP, CD als op digitale download werd uitgebracht, waarna aansluitend, in 2017 en 2018, een uitgebreide wereldwijde tournee volgde.
Op 1 februari 2018 verscheen het album "Hot Stuff", via Ghost Highway Recordings (Spanje) / Savage Magic Records (USA), waarop 13 nummers staan, die niet op andere albums van de band voor komen, waaronder diverse tribuut nummers, een onuitgebrachte song, single versies en een akoestische song.
"Hot Stuff", die vanaf 1 januari 2018 bij de labels en tevens via de Chuck Norris Experiment webshop te bestellen was, werd in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl en in een zeer beperkte oplage van 50 stuks op CD uitgebracht en beide uitgaven zijn met de hand genummerd en van handtekeningen voorzien.
Op 10 mei 2019 verscheen het compilatie album "Tribute To Dead Moon" via Ghost Highway Recordings & Chaputa Records in een beperkte oplage van 1000 stuks, waarvan 500 op zwart en 500 stuks op wit vinyl als 2LP (10") en daarop staan 19 bands, waarvan The Chuck Norris Experiment, die het nummer "Walking On My Grave" ten gehore brengen, er 1 van is en dit nummer is als digitale download uitgebracht.
Vervolgens verscheen de single "Back It Up!" en deze werd in eigen beheer als digitale download uitgebracht en staat tevens op het album "Shortcuts", dat 13 september 2019 via No Balls Records werd uitgebracht, ter ere van de 100ste uitgave van het label.
Het album werd geperst in een zeer beperkte oplage van 150 stuks op 7" vinyl, waarvan 75 blauw en 75 roze en verscheen tevens in een beperkte oplage van 110 stuks op CD en 110 stuks op cassette, terwijl er 75 via No Balls Records werden verkocht en de rest via The Chuck Norris Experiment en op 5 juni 2020 verscheen de 7" split single "Turning Me Inside Out" in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart en in een beperkte oplage van 150 stuks op groen vinyl, die met de hand genummerd zijn.
Samen met Sonny Vincent bracht de band op 9 oktober 2020 een 5" vinyl split single uit, die in een zeer beperkte oplage van 60 stuks via No Balls Records is geperst en 2 exclusieve nummers bevat, die nergens anders te verkrijgen zijn en hiervan heet het nummer van The Chuck Norris Experiment "When The Dust Settles".
Als voorloper van hun album "This Will Leave A Mark", dat in 2021 via Transubstans Records / Ghost Highway Recordings verschijnt, bracht de band op 23 oktober 2020 de digitale single "Kill The Night" uit en op 22 januari 2021 bracht de band het nummer Dirtshot" in eigen beheer via Spotify en bandcamp uit en op 31 december 2020 verscheen de 7" split single "High Action Rock 'N' Roll" (andere kant The Drippers), via Ghost Highway Records in een beperkte oplage van 150 stuks op groen en 150 stuks op zwart vinyl en met de hand genummerd is en tevens brengt het Savage Magic Records in januari 2021 de 7" split single The Chuck Norris Experiment & Scumbag Millionaire - Split uit in een beperkte oplage van 300 stuks, waarvan 100 op rood, 100 op vuil wit en 100 op zwart vinyl.

The Drippers uit Gotenburg, Zweden werd in 2018 opgericht en bestaan uit: Kapten Falcon - sologitaar en zang, Pastor Pripps - basgitaar en zang en Mäsk Rob - drums.
De band bracht hun debuut single "Full Tilt Boogie" op 25 november 2017 als digitale download uit en deze werd op 2 augustus 2019 gevolgd door het album "Action Rock", dat in een beperkte oplage van 300 stuks op geel vinyl en in een beperkte oplage van 700 stuks op zwart vinyl werd geperst.
Daarna verschenen er 2 nummers via het verzamel album "Demolition Derby Vol.2" (Retro Vox Records, LP, 23 oktober 2020) de split single van The Drippers en  Scumbag Millionaire (7" goud kleurig vinyl, 29 december 2020) en het album "Motherfuckers Be Drippin'" (LP op zwart vinyl, 26 december 2020).
De band brengt in januari 2021 samen met The Chuck Norris Experiment de split single "Hand Grenade" uit, waarop iedere band 2 nummers speelt.

Op The Chuck Norris Experiment kant van de single begint de band met "Hand Grenade", waarop de band bijgestaan wordt door Jeff Dahl, die de zang voor zijn rekening neemt en daarin speelt de band een fantastische swingende uptempo rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is en deze wordt gevolgd door het exclusieve nummer "When The Shadow Fall On Our Grave", een korte song van 1 minuut, waarin de band een vrolijk klinkende rock song ten gehore brengt, die swingt en aan aanstekelijk ritme heeft.
Het eerste nummer van The Drippers heet "Ain't No Accident" en hierin laat de band me genieten van een geweldige swingende punkrock song, die rock & roll invloeden heeft en met hoge snelheid gespeeld wordt en in "Days Turns To Night" krijg ik eveneens een uptempo song voorgeschoteld, die met de snelheid van een hogesnelheidstrein mijn gehoorgang binnen komt en swingt.

Op de split 7"single "High Action Rock 'N' Roll" van The Chuck Norris Experiment Vs. The Drippers staat de muziek bol van de energie en ik kan deze schijf dan ook sterk aanraden aan hen, die van hardrock en punk houden.(luister naar deze single via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten