Pagina's

maandag 22 februari 2021

Review: Hoopy Frood - Affirmations (Graham Steel Music Company, 2021) (Reggae / Dance / Rock)

Hoopy Frood uit Reading, Engeland bestaat tegenwoordig uit: Rich Walgate, Steve Varman, Myshell Higgins, Ruari Hignell, Adam Hampton, Chris JD Read, Andy Aust, Queasy, Matt Coldrick, Sophie Randles-Dunkley en Helen Muggeridge. 
De band bracht op 1 januari 2004 het digitale album "Psychonaut" uit en deze werd gevolgd door: "Indigo" (1 januari 2009, digitaal album), "Big Wide World" (26 april 2020, digitale single), "Shimmer & Shine" (19 mei 2020, digitale EP) en "Affirmations" (14 februari 2021, digitaal album), dat 12 nummers bevat en via Graham Steel Music Company verscheen.

Het eerste nummer van het album heet "Water", waarin de band een heerlijke swingende mix van reggae, dance en rock ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Round Shaped Hole", een uitstekende uptempo rock song, die swingt en een terugkerend ritme heeft, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Jewel In The Lotus", een mix van reggae en pop met invloeden van dance, die tempowisselingen heeft, "Atoms & Molecules", een geweldige mix van reggae en dance, die swingt als een trein en daarbij is stil zitten geen optie en "Harmonics", een prachtige pop song in een niet al te hoog tempo.
In "Big Wide World" zet de band me een lekker in het gehoor dansbare song voor met reggae en dance invloeden in een gemiddeld tempo voor, in "Busy Your Hands" laat Hoopy Frood me genieten van een puike reggae song, die ook nu weer dance invloeden bevat en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en in "Magic In Your Eyes" krijg ik opnieuw zo'n prima dansbare mix voorgeschoteld, die me in beweging houdt.
Dan volgen "Woods", een verrukkelijk instrumentaal nummer, dat melodische en klassieke invloeden bevat en  een terugkerend ritme heeft, "Whispers", een schitterende dance song, die een aanstekelijk ritme heeft en "Beginning Of You", een fantastische dansbare uptempo song, die swingt.
Als laatste hoor ik "Let's Help One Another", een langzaam nummer, dat invloeden van reggae heeft, een gezongen en gesproken tekst bevat en net over de helft van het nummer iets meer snelheid krijgt, waardoor de muziek dansbaar wordt.

"Affirmations" van Hoopy Frood is een uitstekende uitgave met lekkere dansbare mixen van dance en reggae, die zo nu en dan invloeden van rock bevatten en ik kan liefhebbers van dance en reggae deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten