Pagina's

maandag 1 februari 2021

Review: Metalite - A Virtual World (AFM Records, 2021) (Melodische Metal)

Metalite uit Stockholm, Zweden, werd in 2015 opgericht door Edwin Premberg - sologitaar en Emma Bensing - zang.
In 2016 kwamen Robert Örnesved  - sologitaar, Robert Majd - basgitaar en Lea Larsson - drums het duo versterken en de band was een feit.
De band kreeg een contract bij Inner Wound Recordings en in oktober 2017 verscheen het album "Heroes In Time", waarvan 4 singles getrokken werden.
In 2019 werd Emma vervangen door Erica Ohlsson (zang), met wie de band het album "Biomechanicals" opnam en op 25 oktober 2019 verschijnt dit in een beperkte oplage van 250 stuks op groen vinyl en in een beperkte oplage van 250 stuks op goudkleurig vinyl en tevens op CD en als digitale download via AFM records.
Op 26 maart verschijnt hun nieuwe album "A Virtual World", waarop 11 nummers staan, als CD, als LP en als digitale download.

Het album begint op kant A met het titelnummer "A Virtual World", een geweldige swingende mix van disco en melodische rock, die met hoge snelheid gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Cloud Connected", eveneens een heerlijke uptempo rock song, die aanzet tot dansen en swingt.
Daarna volgen "Talisman", waarin de band opnieuw een swingende uptempo metal song ten gehore brengt, waarbij stil zitten geen optie is, "Beyond The Horizon", een schitterende mix van folk, metal en disco, die in een hoog tempo begint, om na korte tijd iets minder snel wordt en swingt en "Peacekeepers", nogmaals zo'n swingende uptempo rock song, waarbij het onmogelijk is om niet in beweging te komen.
In het eerste nummer van kant B, "The Vampire Song", schotelt Metalite me, na een spooky begin, een prachtige melodische song voor die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, in "We´re Like The Fire" krijg ik ook nu weer een snelle rock song te horen, die swingt en in "Artificial Intelligence" laat de band me 
opnieuw genieten van een lekkere swingende song, die tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Alone", een uitstekende rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een hoog meezing gehalte bevat en subtiele tempowisselingen heeft, "Running", een snelle rock song met een dansbaar ritme en "Synchronized" en daarin zet de band me nog maar eens zo'n lekker in het gehoor klinkende melodische rock song horen, die aanzet tot dansen en een hoog meezing  gehalte heeft.

"A Virtual World" van Metalite staat vol energieke melodische rock, die disco invloeden bevat en swingt als een trein en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden, hoewel ik vind, dat een beetje variatie de muziek wel ten goede zou komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten