Pagina's

maandag 22 februari 2021

Review: Volvopenta - Simulacrum (Tonzonen Records, 2021) (Post-Rock)

Volvopenta uit Essen en Mülheim aan de Ruhr werd in 2007 opgericht en bestaat uit: Marcus Kreyhan - sologitaar, Stefan Claudius - sologitaar, André David - basgitaar en Kai Spriesterbach - drums.
De band bracht op 1 oktober 2015 hun debuut EP "Volvopenta" als digitale download uit en deze werd op 21 april 2017 gevolgd door "Yoshiwara" dat eveneens al dd verscheen, waarna de band "Simulacrum" op 14 september 2020 als dd uitbracht en op 26 februari 2021 verscheen dit album, dat 10 nummers bevat, via Tonzonen Records als LP (met 6 nummers) in een beperkte oplage van 200 stuks op marmerbruin vinyl en een met de hand beschilderde hoes, die door de bandleden is gelijmd, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Kargus", een mooi rustig melodisch post-rock nummer, dat tempowisselingen bevat en na enkele minuten iets meer snelheid en zang toegevoegd krijgt, waarna "Tele 81" volgt en de band een puik uptempo melodisch nummer speelt, dat lichte psychedelische invloeden heeft, swingt en tempowisselingen bevat.
Daarna volgen "Barfly", een prachtig nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en 4 nummers, die niet op de LP staan, waarvan "Central Human Agency", een prima psychedelisch nummer met een niet al te hoog tempo, het eerste is.
In het "Interlude" speelt Volvopenta een rustig kort melodisch stukje gitaar, in "Ghost" laat de band me genieten van een schitterende progressieve rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en in "Interlude 2" krijg ik weer een uitstekende stukje gitaarspel in een langzaam tempo te horen.
Dan volgen "Kolonie 56", een heerlijke post-rock song met een vrij langzaam tempo en melodische invloeden en "One To Five", een mix van psychedelische muziek, new wave en post-rock, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme bevat.
Als laatste brengt de band "Flint" ten gehore, een verrukkelijk melodisch post-rock nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft.

"Simulacrum" van Volvopenta is een lekker in het gehoor klinkende plaat, die vol staat met prima post-rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van dit muziekgenre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten