Pagina's

maandag 15 maart 2021

Review: Ford's Fuzz Inferno - Deniers Of Fuzz Will Be Executed (Subunderground Control Authority, 2021) (Punk)

Ford's Fuzz Inferno uit Kekerdom en Wernhout, Nederland bestaat uit: Hans (Kekerdom) - zang en sologitaar en Patrick (Wernhout) - drums en achtergrondzang.
Het duo nam op 29 en 30 januari 2021 in Studio 195 te Wernhout, hun EP "Deniers Of Fuzz Will Be Executed" op, waarop 5 korte nummers staan en deze verschijnt op 26 mei 2021 via het Subunderground Control Authority label op 7" vinyl met een extra nummer en als digitale download, waarbij vermeldenswaard is, dat de EP al in de voorverkoop via de link: www.shinybeast.nl/item/504883/fords_fuzz_inferno_deniers_of_fuzz_will_be_executed_ep.html te bestellen is.

De EP start met "Neon Sky", een fantastische uptempo punk song met invloeden van eind jaren 70 punk, die een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen en deze wordt gevolgd door "What Do You Feel", eveneens een heerlijke uptempo song, die swingt als een trein en subtiele tempowisselingen bevat.
Daarna volgen "Leisure Class Saturday", waarin Ford's Fuzz Inferno me opnieuw een schitterende punk song in een vrij hoog tempo voorschotelt en het titel nummer "Deniers Of Fuzz Will Be Executed", een verrukkelijk uptempo instrumentaal nummer, dat een swingende mix is van punk en rock, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Het laatste nummer van de EP heet "Guidance", een geweldige song, die met de snelheid van het licht gespeeld wordt en swingt, om in een rustig tempo te eindigen.

"Deniers Of Fuzz Will Be Executed" van Ford's Fuzz Inferno is een schitterende punk EP, die 5 snelle nummers met maatschappij kritische teksten bevat en eind jaren 70 gemaakt had kunnen zijn en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar deze EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten