Pagina's

maandag 24 mei 2021

Review: Hippie Death Cult - Circle Of Days (Heavy Psych Sounds, 2021) (Stoner)

Hippie Death Cult uit Portland, Amerika werd in 2018 opgericht en bestaat uit: Ryan Moore — drums, Eddie Brnabic — sologitaar, Laura Phillips — basgitaar en zang en Ben Jackson — zang en keyboards.
De band bracht hun debuut album "111" in 2019 uit via Cursed Tongue Records en kreeg in 2020 een contract bij Heavy Psych Sounds, die hun nieuwe album op 21 mei 2021 uitbracht en deze werd vooraf gegaan door de single "Circle Of Days".
"Circle Of Days", dat 5 nummers bevat, verscheen als testpersing LP in een zeer beperkte oplage van 20 stuks op zwart vinyl (alleen via HPS), als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op gestreept oranje / doorzichtig / blauw vinyl (alleen via HPS), als LP in een beperkte oplage van 400 stuks op doorzichtig met oranje gespetterd vinyl (alleen via HPS), als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download en tevens werd hun debuut album "111" op dezelfde datum heruitgebracht door HPS.
Deze verscheen als testpersing LP in een zeer beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl (alleen via HPS), als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op goud kleurig met zwart gespetterd vinyl (alleen via HPS), als LP in een beperkte oplage op paars vinyl (alleen via HPS), als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

"Circle Of Days" begint met "Red Meat Tricks", waarin de band een fantastische zware stonerrock song in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk ritme en subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna volgt "Hornet Party", een schitterende uptempo rock song, die tempowisselingen bevat en bij tijd en wijle swingt als een trein.
In "Walk Within" schotelt Hippie Death Cult me een prachtige rustige song voor, die lichtelijk triest klinkt en in het titel nummer "Circle Of Days" krijg ik een geweldige stevige song te horen, die een terugkerend aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Als laatste volgt "Eye In The Sky" en hierin laat de band me genieten van een rock song, die in een niet al te hoog tempo tot halverwege gespeeld wordt, waarna de band het tempo iets omhoog gooit en de muziek steviger wordt en invloeden van hardrock bevat.

"Circle Of Days" van Hippie Death Cult is een uitstekende plaat, die puike stonerrock nummers bevat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf liefhebbers van deze muzieksoort en hardrock dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten