Pagina's

maandag 31 mei 2021

Review: Jef Maarawi - Terra Papagalli (Inner Ear Records, 2021) (Pop)

Jef Maarawi uit Athene, Griekenland, werd in Soa Paulo, Braziliƫ geboren en behalve acteur is hij ook muzikant.
In 2007 richtte hij zijn muzikale project Egg Hell op, waarmee hij in 2009 de EP "Egg Hell" uitbracht, die in 2011 gevolgd werd door de EP "Brownie Crumbs", waarna het debuut album "Once Part Of A Whole Ship" in 2014 verscheen.
Gedurende de winter van 2016 nam hij zijn eerste solo album "Comfort Food" op in de studio van King Elephant (Baby Guru), dat op 11 december 2017 via het Inner Ear Records label op vinyl (inclusief CD) en als digitale download uitgebracht werd.
De opvolger van dit album heet "Terra Papagalli", waarop 11 nummers staan en is op 14 mei 2021 via Inner Ear Records als LP op 180 gram geel vinyl, als LP op zwart vinyl en als digitale download verschenen.

Het album start met het titel nummer "Terra Papagalli", waarin Jef een mooie folk song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die invloeden van pop en de muziek van Bob Dylan heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en gevolgd wordt door "Caveboi", een heerlijke dansbare pop song met een gemiddeld tempo en een hoog meedein gehalte.
Daarna volgen "How To Sustain Minor Losses", een vrij rustige pop song, "Senna", een uitstekende rustige pop song met een aanstekelijk ritme en "Consume Me", een prima pop song in een niet al te hoog tempo, die bij tijd en wijle vrij heftig klinkt.
In "Supermarket" schotelt Jef Maarawi me een schitterende korte song voor, die een aanstekelijk ritme heeft, in "Tropicaliptico" krijg ik een prachtige song met een gemiddeld tempo te horen en in "Go Back Home!" speelt hij een dansbare uptempo song, die tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Protector", een rustige song met een terugkerend ritme, "Legendary", eveneens weer zo'n prima rustige song, die aanzet tot schuifelen en "Fashion & Faith & Fantasy" en hierin speelt Jef nogmaals een rustige song.

"Terra Papagalli" van Jef Maarawi bevat hoofdzakelijk vrij rustige pop songs, die lekker in het gehoor klinken en ik kan liefhebbers van de betere pop dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten