Pagina's

maandag 31 mei 2021

Review: SARRAM - Albero (Subsound Records, 2021) (Elektronisch)

Sarram uit Sardinië, Italië is het alter ego van Valerio Marras — sologitaar, FX, synthesizer, mandoline, kalimba en klokkenspel.
Hij bracht zijn debuut album "A Bolu, In C" uit op 10 februari 2017 als CD in beperkte oplage van 100 stuks met de hand genummerd en gemaakt en als digitale download en deze werd gevolgd door: "Four Movements Of A Shade" (23 november 2018 CD en dd), "Silenzio" (4 september 2020 als CD in een beperkte oplage van 100 stuks en als dd) en op 14 mei 2021 door het album "Albero", dat als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op doorzichtig gerookt vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl en als dd verscheen via Subsound Records.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Heavy Sleep", een schitterend zwaar elektronisch nummer, dat in een traag tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme bevat en gevolgd wordt door "The Sound Of A Needle", een prachtig rustig elektronisch startend stuk muziek, dat halverwege iets meer snelheid krijgt en heftiger wordt.
Daarna volgen "Scraps Of Paper", een zwaar nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en "Sinking Shadows", een kort vrij rustig nummer met een terugkerend ritme.
In "Diving Deep" schotelt SARRAM me weer zo'n zwaar stuk muziek voor, dat post apocalyptische beelden oproept en halverwege tijdelijk over gaat in een lichter ritme, dat verder gaat in "Fading Sunlight" en een terugkerend ritme krijgt.
Verder volgen "Midnight", eveneens een nummer met een terugkerend ritme, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en "The Far Side Of The Moon", een mooi licht  nummer met een rustig tempo en een terugkerend ritme, dat halverwege zware tonen bijgevoegd krijgt, om na enkele minuten weer verder te gaan in het begin ritme.

"Albero" van SARRAM bevat vrij zware duister klinkende elektronische nummers en komt daardoor zo nu en dan dreigend over, maar desondanks heb ik toch erg van de muziek genoten en ik raad liefhebbers van deze muzieksoort dan ook aan, om eens te gaan luisteren naar deze puike plaat.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten