Pagina's

maandag 24 mei 2021

Review: Wytch - Exordium (Ripple Music, 2021) (Progressieve Rock)

Wytch uit Skellefteå, Zweden werd in 2016 onder de naam Aska opgericht en bracht ook onder die naam hun debuut EP uit, maar nadat de band een contract kreeg bij Ripple Music werd de bandnaam verandert in Wytch en bestaat uit: Johanna Lundberg - zang, Fredrik Nilsson – drums, Niklas Viklund - sologitaar en zang, Mattias Marklund - sologitaar en zang en Simon Lundström - basgitaar en zang.
Op 21 mei 2021 verschijnt het debuut album van de band, getiteld "Exordium", dat 8 nummers bevat, via Ripple Music als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op wit met rood en zwart gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.

Het album begint met "Black Hole", waarin de band een uitstekende stevige rock song in een gemiddeld tempo speelt en deze wordt gevolgd door "Savior", een heerlijke vrij rustige song, die invloeden van progressieve rock heeft en een terugkerend tempo bevat.
Daarna volgen "Evil Heart", een swingende uptempo rock song met acid rock invloeden en "Blood", een puike rock song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
In "Warrior" zet Wytch me een schitterende uptempo rock song voor, die afwisselende tempo's heeft, een aanstekelijk ritme bevat en swingt en in "Rebel" krijg ik mooie, vrij rustige song te horen, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Break You Down", een geweldige rock song met een terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en aanzet tot dansen en "You", een song, die een niet al te hoog tempo heeft en een aanstekelijk ritme bevat.

"Exordium" van Wytch is een prima plaat, die op jaren 70 geïnspireerde progressieve rock invloeden bevat, waar ik erg van genoten heb en ik kan liefhebbers van rock in het algemeen en progressieve rock deze schijf dan ook sterk aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten