Pagina's

maandag 14 juni 2021

Review: Hanford Flyover - Hanford Tape Sessions (Fruits De Mer Records, 2021) (Psychedelisch)

Hanford Flyover uit Louisville en Staffordshire, Kentucky, Amerika werd door Josh Bowler - sologitaar, keyboards en achtergrondzang en Holy Bowler - zang en keyboards opgericht, die samen met Ian Turner - bas- en sologitaar, drums en keyboards de band vormen.
De band bracht op 27 januari 2019 hun debuut single "Just Another Day" als 7" op zowel geel als blauw vinyl via Fruits De Mer Records uit en tevens als digitaal nummer, waarna op 17 februari 2019 hun digitale debuut album "FreeFall" volgde en deze werd op 22 mei 2020 gevolgd door de digitale EP "All We Have Is Now".
Op 21 juni 2021 verschijnt hun album "Hanford Tape Sessions", waar 9 nummers op staan, via Friends Of The Fish als LP in een zeer beperkte oplage van 200 stuks, als CD gestoken in een LP hoes en als digitale download.

Het album begint met "Revolve", waarin Hanford Flyover een fantastische uptempo mix van western, surf en psychedelische muziek ten gehore brengt, die een dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Noise", een heerlijke vrolijk klinkende uptempo song met elektro en folkpop invloeden, die aanzet tot dansen en tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Mr Whetherman", een schitterende psychedelische song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en licht progressieve invloeden en een dansbaar ritme heeft, "Another Sun", een mix van elektronische en licht psychedelische muziek met een niet al te hoog tempo en "Money In The Kettle", een uitstekende soul song, die een terugkerend ritme heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat.
In "Today" zet Hanford Flyover me een geweldige psychedelische song met een terugkerend ritme, die tempowisselingen bevat en in "Cloverfield" laat de band me genieten van een verrukkelijke aanstekelijke psychedelische song met een terugkerend ritme.
Verder speelt de band nog 2 instrumentale nummers, waarvan de eerste "Shortwave" heet en ik een prachtig nummer met een eentonig terugkerend ritme, waartussen hemelse klanken en krautrock gespeeld wordt en "Sunrise", een licht hypnotiserend nummer met een terugkerend ritme, dat invloeden van psychedelische muziek en new age bevat, waardoor ik een gevoel van rust over me krijg.

"Hanford Tape Sessions" van Hanford Flyover is een schitterende CD, waar ik vanaf de begin tonen erg van genoten heb en ik raad liefhebbers van psychedelische muziek dan ook aan, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten