Pagina's

maandag 27 december 2021

Review: Her Highness — Visions Of A Lower Life (Addicted Label, 2021) (Stoner / Doom)

Het duo Her Highness uit Boedapest, Hongarije werd in 2014 opgericht en bestaat uit: K.T. – geluiden en samples en K.A. – drums.
Op 30 augustus 2015 verscheen hun demo "Rocky Mountain, Take Me High" als gratis digitale download en deze werd op 9 december 2016 gevolgd door de digitale split EP "Her Highness​/​Worthless".
Op 15 juni 2018 verscheen de digitale split EP "Her Highness​/​Vanta", op 12 oktober 2019 de digitale split EP met Negative Slug "Terminal Transgression" en op 12 oktober 2021 bracht het duo hun debuut album "Visions Of A Lower Life", dat 6 nummers bevat, als CD en als digitale download via Addicted Label uit.

Het album start met "Possibilities In A Deviant Rebirth", waarin Her Highness een zwaar traag muziek speelt, dat invloeden van noise heeft, waarna "Adversaries Of Society" volgt en ik een traag nummer voorgezet krijg, dat een terugkerend aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgt "The Burnt Offering", een stevig stoner nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme, dat eindigt met noise.
In "Acceptance And Annihilation" zet Her Highness me tot halverwege een eentonig noise nummer voor, dat daarna experimentele klanken bijgevoegd krijgt.
Dan volgt "Knocked Out On Heaven's Floor", een schitterend zwaar nummer met een terugkerend dansbaar ritme, dat iets voor de helft van het nummer in een gemiddeld tempo over gaat, waarbij de muziek iets meer melodie krijgt.
Het laatste nummer heet "In Ceaseless Falling" en daarin hoor ik de band een uptempo nummer spelen, dat invloeden van spacerock bevat en een dansbaar terugkerend ritme heeft.

"Visions Of A Lower Life" van Her Highness is een puike CD, die over het algemeen zware trage nummers bevat, die niet voor iedereen toegankelijk zullen zijn, maar zij, die er notie van nemen zullen deze schijf, met als uitschieter "In Ceaseless Falling", zeker op waarde weten te schatten.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten