Pagina's

maandag 14 februari 2022

Review: Confidential - Devil Inside (Massacre Records, 2022) (Melodische Rock)

Confidential uit Örland, Noorwegen bestaat uit: Astrid K Mjøen - zang, Charlotte Stav - synthesizer, Frode Hovde - ritme gitaar en David Hovde - sologitaar.
De band brengt op 25 maart 2022 hun debuut album "Devil Inside" uit via Massacre Records en dit verschijnt in een beperkte oplage op rood vinyl, waarop 11 nummers staan en als CD (12 nummers) met een 16 pagina's tellend boekje.
Op het album wordt de band bijgestaan door de gastmuzikanten: Jake E - zang, Jonah Weingarten - zang, Madeleine Liljestam - zang, Rikard Ekberg - sologitaar en Morten Gade Sörensen - drums.

Het album, dat via crowdfunding gefinancierd werd, start met "Prelude To Resurrection", waarin Confidential begint met onweer en vogelgeluiden, om na korte tijd een mooi melodisch intro met klassieke invloeden te spelen, dat wordt gevolgd door het titel nummer "Devil Inside", een schitterende uptempo mix van hardrock en melodische rock, die een swingt en een aanstekelijk ritme heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "Salvation", een puike rock song met een gemiddeld tempo met mede zang van Jake E. en een dansbaar ritme, "Forever Angel", een fantastische rustige song met ingetogen zang en "Release My Symphony", een heerlijke uptempo song met een vrolijk aanstekelijk dansbaar ritme, dat een hoog meezing gehalte heeft.
In "Historia" zet Confidential me een geweldige melodische rock song in een gemiddeld tempo voor, die zo nu en dan bombastisch klinkt, in "Queen Of The Dark" krijg ik nogmaals een prachtige vrij rustige song te horen, die iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt en in "Brother Of My Soul" laat de band me genieten van een verrukkelijke song met een niet al te hoog tempo, dat hardrock invloeden heeft en een aanstekelijk ritme heeft, dat aan zet tot dansen.
Dan volgen "Prophecies", een melodische rock song met afwisselende tempo's en een aanstekelijk ritme en het extra nummer van de CD "My Evermore", een schitterende vrij rustige melodische song, waarop het goed weg zwijmelen is.
Verder volgen "My Kiss Of Death", een uitstekende bombastische song met een gemiddeld tempo met Jonah Weingarten, die na enkele minuten meer snelheid krijgt en gaat swingen en "Black Angel" met Madeleine Liljestam, een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, dat geleidelijk iets meer snelheid krijgt.

"Devil Inside" van Confidential is een prima debuut plaat, die 12 lekker in het gehoor klinkende melodische rock nummers bevat, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en ik kan elke liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten