Pagina's

zondag 20 februari 2022

Review: We Lost The Sea - Departure Songs (Bird's Robe Records, 2022) (Melodische Rock)

We Lost The Sea uit Sydney, Australiƫ bestaat uit: Matt Harvey - sologitaar, Mark Owen - sologitaar, Carl Whitbread - sologitaar, Kieran Elliott - basgitaar, Mathew Kelly - piano en synthesizer en Nathaniel D'Ugo - drums.
Hun debuut album "Crimea)" verscheen op 24 juli 2010 als digitale download, gevolgd door de albums "The Quietest Place On Earth" (CD, LP en dd, 1 december 2012), "Crimea (Remastered)" (beperkte oplage op 250 stuks wit/zwart vinyl en als dd, 26 april 2014), "Departure Songs" (CD en dd, 23 juli 2015) en "Departure Songs - Live at Dunk Fest 2017" (beperkte oplage van 333 stuks op turquoise met goud/zwart gespetterd, beperkte oplage van 333 stuks op goud/wit met zwart gespetterd en 333 stuks gekleurd met zwart/wit op 180 gram vinyl en als dd, 21 maart 2019).
De band bracht op 4 oktober 2019 hun album "Triumph & Disaster" via Bird's Robe Records / Dunk Records in een beperkte oplage van 500 stuks op wit / hemel blauw, in een beperkte oplage van 300 stuks op zee blauw met Halloween oranje (LP 1) en water blauw / gespetterd bruin (LP 2) en in een beperkte oplage van 150 stuks op donker paars / zee blauw met Halloween oranje / wit gespetterd 2LP vinyl uit en tevens als CD en als digitale download en in januari 2022 verscheen het album "Departure Songs" opnieuw via dit label als CD.

Het album start met "A Gallant Gentleman", waarin We Lost The Sea een prachtig langzaam melodisch nummer ten gehore brengt, dat rust uitstraalt en halverwege heftiger wordt, waarbij het tempo ook iets omhoog gaat, om iets voor het einde weer terug te gaan naar het langzame begin.
Daarna volgt "Bogatyri", een geweldig rustig nummer met een terugkerend ritme, die halverwege iets meer snelheid krijgt en heftiger gespeeld wordt.
In "The Last Dive Of David Shaw" zet We Lost The Sea me een nummer voor, waarbij de muziek uit de verte komt en langzaam aanzwelt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, om na enkele minuten over te gaan in en traag tempo, dat een terugkerend ritme heeft en enkele minuten later in een iets hoger tempo te worden gespeeld, om enkele minuten voor het einde weer in een langzaam tempo terug te komen.
Dan volgt "Challenger Part 1 - Flight", een schitterend rustig melodisch nummer met een gesproken tekst en ruimtelijke invloeden, dat na 9 minuten iets meer snelheid krijgt en een aanstekelijk ritme krijgt en 7 minuten later over gaat in een stuk melodische rock met spacerock invloeden, dat swingt als een trein en tegen het einde weer in een rustig tempo verandert.
Als laatste nummer speelt de band "Challenger Part 2 - A Swan Song", dat net als de rest van de nummers in een traag tempo begint en iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt, waarbij de muziek doordringender wordt en tegen het einde een gesproken tekst bijgevoegd krijgt en in een langzaam tempo over gaat.

"Departure Songs" van We Lost The Sea is een heerlijke plaat om te beluisteren, die vol mooie vrij rustige melodische muziek staat en ik raad elke liefhebber van dit muziekgenre deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten