Pagina's

zondag 22 mei 2022

Review: Astral Magic - Magical Kingdom (Tonzonen Records, 2022) (Spacerock / Progressieve Rock)

Astral Magic uit Finland is het solo project van basgitaar speler Santtu Laakso van de in 1991 opgerichte psychedelische spacerock band Dark Sun.
Op zijn eerste solo album "Visions Of Infinity", waarop 9 nummers staan, bespeelt hij alle instrumenten zelf en krijgt daarbij hulp van gastmuzikanten Martin Weaver (ex-Dark en Wicked Lady) - sologitaar (behalve op "Ancient Mysteries", "Onboard The Spaceship" en "Creatures From Beyond"), Scott Heller - synthesizer (op "Winds Of Time") en Samuli Sailo - ukelele (op "Winds Of Time").
Het album werd via Space Rock Productions en Sapphire Records uitgebracht, als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op 180 gram marmer kleurig vinyl, die met de hand genummerd zijn, als CD in een beperkte oplage van 150 stuks, die met de hand genummerd zijn en als digitale download en vermeldenswaardig is verder, dat het album opgedragen wordt aan Sylvi Maria Laakso (23.12.1923 – 1.6.2020), de moeder van Santtu.
Op 1 maart 2022 verscheen zijn tweede solo album, getiteld "Lords Of Space", dat 10 nummers bevat, via Clostridium Records als LP in beperkte oplage, als CD in een beperkte oplage van 300 stuks, die 2 extra nummers bevat en als digitaal album en hierop spelen de volgende muzikanten: Jay Tausig - drums, viool, saxofoon, sologitaar (track1) E-bow gitaar (track 8), Vince Cory - sologitaar (track 2), Kimi Kärki - sologitaar (track 4), Mikael C. Haavisto - slogitaar (track 9 en 10), Perttu Lindberg - drums (track 1), terwijl Santtu zelf synthesizer, sequencers, solo- en basgitaar en zang voor zijn rekening neemt, waarbij verder het vermelden waard is, dat de bonus nummers oorspronkelijk op een 7" single verschenen.
Astral Magic brengt op 17 juni 2022 het album "Magical Kingdom" uit, dat 8 nummers bevat en via Tonzonen Records als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op geel met wit gespetterd vinyl met download kaart en als digitale download wordt uitgebracht en in de periode 2020-2021 door krautrock legende Eroc is opgenomen, gemixt en gemasterd.
Hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Jay Tausig (Amerika) - drums, sologitaar, saxofoon en dwarsfluit, Gregory Curvey (Amerika) - sologitaar en klokkenspel, Peter Bingham (Engeland) - sologitaar, Markku Helin (Finland) - sologitaar, Anton Barbeau (Amerika) - sologitaar en Perttu Lindberg (Finland) - drums. 

Het album start met het titel nummer "Magical Kingdom", waarin Astral Magic een heerlijke symfonische progressieve rock song met een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en ruimtelijke invloeden bevat en gevolgd wordt door "Dimension Link", een lekker in het gehoor klinkend uptempo nummer met een terugkerend ritme en melodische invloeden, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "On Hollow Land", een uptempo song met spacerock invloeden van Hawkwind en een dansbaar ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Rainbow Butterfly", een prachtig melodisch nummer met een gemiddeld tempo en ruimtelijke invloeden.
In "Lost Innocence" laat Astral Magic me genieten van een puike uptempo spacerock song in de stijl van Hawkwind, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "The Hidden City" schotelt hij me een geweldige rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme met ruimtelijke invloeden voor.
Verder volgen "The Pale-Skinned Man", een uitstekende vrij rustige song met invloeden van het nummer "Baby It's You" van The Beatles en "Seven Planes", een schitterend instrumentaal nummer, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en melodische elektronische invloeden bevat. 

"Magical Kingdom" van "Magical Kingdom" bevat verrukkelijke melodische nummers, die invloeden van progressieve rock en spacerock bevatten en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan iedere liefhebber van deze genres.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten