Pagina's

zondag 1 mei 2022

Review: The John Denver Airport Conspiracy - Something's Gotta Give! (Cardinal Fuzz Shop / Eigen Beheer, 2022) (Psychedelische Rock)

The John Denver Airport Conspiracy uit Toronto, Canada werd in oktober 2020 opgericht en bestaat uit: Cameron Brown - zang en sologitaar, Charles Weare -sologitaar, Savana Salloum - viool en percussie, Andrew O'brien - orgel, mellotron, lap steel en mondharmonica, Richard Gibson - basgitaar en Jordan Sosensky - drums.
De band bracht op 29 januari 2021 hun debuut uit met het digitale nummer "Jeff Bezos Actually Works For Me" en op 30 juli 2021 verscheen hun debuut album "Something's Gotta Give!", waarop 16 nummers staan, als digitale download en op 13 mei 2022 verschijnt dit via Cradinal Fuzz Shop in een beperkte oplage van 300 stuks op 180 gram zwart vinyl, waarbij het vermelden waard is, dat de 14 nummers van de LP op vinyl gecondenseerd zijn om op een enkele schijf te passen, anders zou het een 2LP geworden zijn. 

Het album start met "The Big Classic", waarin The John Denver Airport Conspiracy een schitterende dansbare jaren 60 gerelateerde psychedelische song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die gevolgd wordt door "Jeff Bezos Actually Works For Me" een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, "But We're Not Expecting It To", een heerlijke uptempo song met invloeden van progressieve rock en jaren 60 muziek.
Daarna volgen "Green Chair", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo, die aanzet tot dansen, "Richie Says", een mooie vrij rustige licht psychedelische pop song met een aanstekelijk ritme en "2000 November", een uitstekende swingende rock song met een gemiddeld tempo en invloeden van garagerock en beat.
In "Ya, I Wonder" laat The John Denver Airport Conspiracy me genieten van een uptempo garagerock song, die subtiele tempowisselingen heeft en in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn, in "The Big Greaser" zet de band me een aanstekelijke dansbare uptempo licht psychedelische song voor en in "Comin' Through!" krijg ik een rustige song met invloeden van de muziek van The Rolling Stones en country te horen, die tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Upside" (niet op LP), een puike licht psychedelische song met een terugkerend ritme, dat een niet al te hoog tempo bevat, "JDAC", een swingende garagerock song, die subtiele tempowisselingen bevat en "And The Question Is?", een fantastische swingende uptempo garagerock song met een terugkerend ritme.
Vervolgens hoor ik "This World Has Surely Lost Its Head" (niet op LP), een verrukkelijke licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Eternity", een geweldige psychedelische song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo.
Verder volgen "Because You're Told To", een vrij rustige song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme en "The Lab", een swingende uptempo punk song met een repeterend ritme, waarbij stil zitten geen optie is, die iets over de helft van het nummer verandert in een traag psychedelisch stukje muziek.

"Something's Gotta Give!" van The John Denver Airport Conspiracy staat vol geweldige psychedelische songs met invloeden van de jaren 60, waarmee de band me vanaf begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf den ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten