Pagina's

zondag 15 mei 2022

Review: Spiritraiser - Ciklos (Luminol Records, 2022) (Rock)

Spiritraiser uit Helsinki, Finland werd in 2007 opgericht en bestaat uit: Kristian Merilahti – drums en percussie, Anssi Ruotanen – basgitaar, Uula Korhonen – sologitaar en Jules Näveri – zang.
De band bracht op 28 september 2018 hun debuut album "Inspiral" digitaal uit en deze werd op 25 maart 2022 gevolgd door "Ciklos", dat 10 nummers bevat en via Luminol Records als CD en als digitaal album verscheen en hierop kreeg de band medewerking van Olli Äkräs (piano solo in track 3) en Olli Kari (percussie in track 1, 2, 5 en 6).

Het album start met "Artificial Light", waarin Spiritraiser een stevige song met post-rock invloeden in een niet al te hoog tempo speelt, die gevolgd wordt door "Invisible Enemy", een uitstekende post-rock song song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, dat subtiele tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "Glory", een heerlijke swingende uptempo rock song, die aanzet tot dansen, "Stream", een puike rock song met een dansbaar ritme en "Quipu", een prima uptempo song met een aanstekelijk ritme en tempowisselingen.
In "Sirens" zet Spiritraiser me een mooi post-rock nummer met een gemiddeld tempo voor, in "Fearism" krijg ik een vrij stevige rock song te horen, die subtiele tempowisselingen heeft en in "Virgin Soul" laat de band me genieten van een prachtige pop song met een gemiddeld tempo.
Verder volgen "The Wrong Giants", eveneens zo'n rock song met tempowisselingen, die bij tijd en wijle vrij heftig klinkt en "Mountain", een schitterende rustige song met een terugkerend ritme, die subtiele tempowisselingen heeft.

"Ciklos" van Spiritraiser is een uitstekende CD, die lekker in het gehoor klinkende rock nummers bevat en ik raad liefhebbers van de betere rock dan ook aan, deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten