Pagina's

maandag 18 juli 2022

Review: Cachemira - Ambos Mundos (Heavy Psych Sounds, 2022) (Hardrock/ Progressieve Bluesrock)

Cachemira uit Barcelona, Spanje werd in 2015 opgericht en bestaat na een bezettingswisseling uit: Alejandro Carmona Blanco - drums en percussie, Claudia González Diaz - basgitaar en zang en Gastón Lainé - sologitaar en zang.
De band bracht in 2017 hun debuut single "Jungla" uit en deze werd op 24 juni 2022 gevolgd door het debuut album "Ambos Mundos", dat via Heavy Psych Sounds verscheen als test persing LP in een beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart/rood/oranje vinyl, als LP in een beperkte oplage van 400 stuks op doorzichtig biergeel vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Don't Look Back (To The Fire)", waarin Cachemira een geweldige uptempo progressieve bluesrock song ten gehore brengt, die swingt als een trein en gevolgd wordt door "Keep An Eye On Me", een uptempo rock, die blues- en hardrock invloeden en tempwisselingen heeft en "Future's Sight", een uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die swingt.
Daarna volgen "Dirty Roads", eveneens een uptempo rock song met lichte blues- en hardrock invloeden en uitstekend sologitaarspel bevat, "Mujer Vudù", een stevige Spaans gezongen rock song met een gemiddeld tempo en "Get Out (Turn Around)", een uptempo hardrock song met subtiele tempowisselingen.
In "Coast To Coast" zet Cachemira me een schitterende swingende uptempo rock song voor, die lichte progressieve bluesrock invloeden heeft en in het titel nummer "Ambos Mundos" krijg ik een fantastisch uptempo rock nummer te horen, dat invloeden van Zuid-Amerikaanse muziek heeft en swingt als een trein.

"Ambos Mundos" van Cachemira staat vol uptempo progressieve bluesrock nummers, die hardrock invloeden hebben, met als uitschieter het titel nummer en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoorten deze schijf van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten